Nieuwe nachttrein verbindt Amsterdam met Europese steden

Nieuwe nachttrein verbindt Amsterdam met Europese steden
Foto Unsplash

Reizen per trein, en in het bijzonder per nachttrein, is in opkomst in Europa. Het is duurzamer dan vliegen, en daar is nou eenmaal steeds meer behoefte aan. Later dit jaar begint het reizen per trein pas echt serieuze vormen aan te nemen.

GreenCityTrip

Vanaf 15 oktober kun je reizen via GreenCityTrip. De nieuwe nachttrein verbindt Amsterdam met de Europese steden Praag, Venetië, Milaan, Verona, Innsbruck en Wenen. Uiteindelijk moet het netwerk zich uitbreiden, zodat je met de nachttrein vanuit Amsterdam door heel Europa kunt reizen. Een woordvoerder van GreenCityTrip zegt in een statement dat er sinds corona een grotere interesse is in slaaptreinen en duurzamere manieren van reizen.

Slaaptrein in opkomst in Europa

Nachtrreinen zijn in opkomst in Europa. Zo werd in juni dit jaar door start-up Midnight Trains ook een nieuw netwerk van slaaptreinen aangekondigd. Deze nachttrein is een iets luxer concept en heeft Parijs als centraal punt. Vanuit de Franse hoofdstad reis je straks naar Edinburgh, Kopenhagen, Hamburg, Berlijn, Brussel, Milaan, Venetië, Florence, Rome, Barcelona, Madrid en Porto. Ook hier komen op termijn meer steden vrij.