Moest je tent eraan geloven deze Rock Werchter? A.S. Adventure verwerkt kapotte tenten tot toilettassen

Moest je tent eraan geloven deze Rock Werchter? A.S. Adventure verwerkt kapotte tenten tot toilettassen
AFP / O. Scarff

Het is helaas nog steeds de realiteit dat tenten eenzaam achterblijven op de festivalweides. A.S.Adventure hoopt om met hun campagne te sensibiliseren, zodat festivalgangers hun kapotte tenten mee naar huis nemen. In hun winkels kan je die vervolgens ruilen voor een voucher. Daarmee kunnen ze binnen enkele maanden een gratis toilettas ophalen die 100% gemaakt is van de verzamelde tenten, met andere woorden een pièce unique. Reuse, reduce, recycle.

«Uiteraard vraagt het een inspanning van de festivalganger. Maar er zal nooit iets veranderen als we niet allemaal extra moeite doen. Elk stapje is er een vooruit», aldus Claudia Verswyver, duurzaamheidscoördinator bij A.S.Adventure.

Foto A.S. Adventure

Foto A.S. Adventure

Een kleinere afvalberg

Kies bewust voor kwalitatieve producten van duurzame materialen waar je jarenlang van geniet. Dat is de gedachtegang van A.S.Adventure. Heeft je tent toch zijn beste tijd gekend? Laat hem niet zomaar achter, maar ruil 'm in voor een voucher en bezit over enkele maanden een unieke toilettas.

«Via recycling en upcycling maken we de cirkel mee rond. We oogsten zo de grondstoffen voor nieuwe kwalitatieve producten, met als ultieme doel de afvalberg tot nul te herleiden», klinkt het bij A.S. Adventure. «We willen hiermee sensibiliseren om bewust om te gaan met je materiaal en het niet te snel op de afvalberg te laten belanden.»