MOBILITY. Drie redenen waarom de uniseks e-bike een revelatie is voor iedereen

MOBILITY. Drie redenen waarom de uniseks e-bike een revelatie is voor iedereen
Foto E-Nite

De herenfiets heeft er meer dan een eeuw vrijwel helemaal hetzelfde uitgezien, maar tijden veranderen. Het model wordt de dag van vandaag steeds minder gemaakt en verkocht, en maakt plaats voor een sportieve fiets die zowel door vrouwen als mannen gebruikt kan worden. Het zijn trouwens niet alleen de ouderen onder ons die de voordelen van een uniseks e-bike inzien.

Multi-inzetbaar

Fietshandelaars zien namelijk al een tijdje een sterke stijging van de verkoop van elektrische uniseks fietsen bij jongeren. Een reden daarvoor zou kunnen zijn dat zo’n e-bike binnen het gezin multi-inzetbaar is, waardoor je dus niet diep in je buidel moet tasten voor twee verschillende exemplaren. Zo kan jij overdag naar je werk crossen en kan je partner ’s avonds met dezelfde fiets richting de voetbalclub.

Makkelijker op- en afstappen

Een inkoppertje, natuurlijk. Doordat de bovenbuis ontbreekt, moet je geen acrobatische kunstjes meer uitvoeren om op je fiets te geraken. Handig voor wie niet meer goed te been is, maar nog graag ten volle wil genieten van een fietstochtje. Toch zullen ook jonge vaders dankbaar zijn voor een uniseks exemplaar: het fietsstoeltje - al dan niet inclusief kind - zit niet langer in de weg als je wil op- en afstappen. En ook als je in een kostuum of jurkje op een uniseks fiets zit, zal je onmiddellijk merken dat je zonder veel moeite flexibel de fiets zal kunnen gebruiken. Laat die auto dus maar gewoon aan de kant staan als je naar kantoor moet.

Geen gedoe meer met spullen

Elektrische uniseks fietsen zijn fantastisch voor mensen die vaak met spullen onderweg zijn en veel moeten stoppen voor een rood licht. Doordat de bovenbuis ontbreekt, zal je sneller en stabieler van je zadel kunnen springen. Cortina maakt het je trouwens nog gemakkelijker: de achterdrager van de E-Nite is voorzien van het handige AntranVelo system (AVS) waar je makkelijk een bijpassende accessoire op kunt klikken. Je kan de fiets bovendien verrijken met een normale voordrager of een voordragermand (inclusief straps) om hem helemaal compleet te maken. Zo kan je zonder gedoe je spullen meenemen. De E-Nite is Cortina’s antwoord op de perfecte e-bike voor in de stad!