Milieuvriendelijk barbecueën: zo doe je het

Milieuvriendelijk barbecueën: zo doe je het

1. Overdrijf niet

Dat geldt zowel voor de grootte van je barbecue als voor de brandstof die je gebruikt. Barbecue je in intieme kring, kies dan voor een kleiner toestel. Zo bespaar je plaats en verbruik je minder vervuilende brandstof. Win-win!

2. Kies voor een elektrisch toestel

Tijdens het barbecueën komen er altijd broeikasgassen vrij, ongeacht welk toestel je gebruikt. Toch kan je de uitstoot van die schadelijke stoffen beperken, door bijvoorbeeld te kiezen voor een elektrisch apparaat of een gasbarbecue. Bij die eerste soort zorgt enkel de gebruikte elektriciteit voor schadelijke stoffen en bij een gasbarbecue komen alleen tijdens het gebruik van het toestel broeikasgassen vrij.

3. Maak je menu milieuvriendelijk

Opteer in de mate van het mogelijke voor een milieuvriendelijk menu. Denk aan vleesvervangers en vissoorten die het milieu minder belasten, maar ook aan groenten, brood en sausjes als duurzame aanvulling op de hoofdschotel. Probeer daarnaast ook zo weinig mogelijk voedsel te verspillen. Koop zeker niet teveel en bewaar alles zo lang mogelijk afgedekt in de koelkast.