Metro's Kerstmenu: Molse kipkap met rode biet en Belgische peperkoek

Ingrediënten
door
marketing
Leestijd 1 min.

  • 1 voorgekookte rode biet
  • Molse kipkap*
  • Belgische peperkoek*
  • Rode wijnazijn
  • Rode ui
  • Scheutjes van rode biet
  • Bereiding

  • Snij gekookte rode biet in doppelsteentjes.
  • Fruit een rode ui samen met een sjalotje aan en voeg de biet toe.
  • Zout en peper toevoegen en ook een koffielepeltje suiker. Goed roeren!
  • Blus met een vijftal soeplepels rode wijnazijn.
  • Laat een vijftal minuten inkoken.
  • Presenteer de coulis op een stukje peperkoek
  • Leg daarop de Molse kipkap, a.k.a. grijze frut.
  • Werk af met scheutjes van rode biet.
  • De oude Geuze uit het Pajottenland* die wij hierbij serveerden kneep onze smaakpapillen even bij de keel. Enkele seconden later stonden ze wagenwijd open en konden alle smaken maximaal binnenkomen. Lekker!