Met deze tips geef je je meubels snel een tweede leven

Met deze tips geef je je meubels snel een tweede leven
Foto’s Laetizia Bazzoni

VAAS

Je denkt vast dat een gebroken vaas meteen de vuilnisbak in gekieperd kan worden. Niets is minder waar, het enige wat je namelijk nodig hebt is goudlijm waarmee je een Kintsugi-effect creëert. Kintsugi is een Japanse filosofie die rekening houdt met het leven van een voorwerp en met wat het heeft meegemaakt, zoals, jawel, een valpartij.

KARAF

Ook een karaf kan er no time gloednieuw uitzien. Haal gewoon wat speciale emailverf en een kwast in huis waarmee je de karaf een spectaculaire make-over geeft.

STOEL

Je stoelen gebruik je wellicht iedere dag, het is dan ook geen wonder dat er gebruikssporen opzitten en de kleur van het stofje van de zitting wat vergaan is. Neem je stoelen onder handen door het stofje te vervangen en span eens wat gekleurd touw tussen de spijlen. Een simpele ‘hack’, maar wél origineel.

LADEKAST

Deze opknapbeurt vergt wat meer tijd, maar het resultaat is fan-tas-tisch. Geef je kast niet alleen een likje verf, maar plak er ook wat houten vormen op met lijm. Verwacht je aan een spectaculaire transformatie.

HANGLAMP

Een vergeelde lampenkap en vergeelde draad van een hanglamp kan je met een eenvoudige trucje ook opsmukken: verwissel de draad en bekleed je lampenkamp met een ander stofje. Voilà. Mag het wat ‘meer’ zijn? Vermenigvuldig dan de lampenkappen door ze aan elkaar te hangen.

KADER

Een kader of fotolijst weg moeten gooien vanwege gebarsten hoekjes is zonde, maar een ongelukje is zo gebeurd. Niet getreurd, je kan de kapotte deeltjes verbergen met behulp van een hoekijzertje. Niemand zal wat van de schade merken en ’t is nog cool ook!