Lifestyle: Sportieve gadgets

Lifestyle: Sportieve gadgets

Plezier beleven aan sport en je prestaties verbeteren… Met de technologie van vandaag kan het allemaal. Meten is weten en dankzij de nieuwste apps en gadgets heeft jouw lichaam geen enkel geheim meer voor je. Met deze leuke toepassingen verken je je eigen grenzen, verleg je je limieten en plan je nauwgezet je doelstellingen voor de komende maanden.

 

1. Adidas geeft je een Boost 

Adidas heeft net een nieuwe loopschoen uitgebracht die is uitgerust met de Boost-technologie. In de zool zitten duizenden thermoplastische capsules, die energie opslaan en loslaten elke keer dat je voet de grond raakt. Dit nieuwe model garandeert een optimale schokdemping.

2. Muziekboei 

Het accessoiremerk K3 heeft een speaker onthuld die perfect is voor sportievelingen die hun muziek overal willen meenemen. Buoy is 100% waterdicht, maar ook extreem stevig. En met de zuignap kan je hem zowat overal aan vastmaken.

 

 

3. Een betere swing 

Epson America stelt zijn M-Tracer MT200GII Golf Swing Analyzer voor, een gadget dat je op je golfclub bevestigt om je spel te analyseren als een echte pro. Dit toestelletje helpt golfers hun spel te verbeteren, ongeacht hun niveau of leeftijd.

4.Starck in je oren

Het merk Parrot waagt zich nu ook op de markt van de sportieve headsets. De Zik Sport, ontworpen door Philippe Starck, is uitgerust met een unieke hoofdband met biometrische sensoren die zowel je hartslag meten als je loopstijl analyseren

 

 

5. All-in oortjes 

 

Sony lanceert een koptelefoontje vol sensoren om naar je muziek te luisteren terwijl je jogt. De Smart B-Trainer integreert een hartslagmeter, een accelerometer, een gps-tracking module, kompas, gyrometer en een atmosferische druksensor. Bovendien kiest hij zelf de muziek in functie van je tempo.

6. Goedkope sportcamera  

Het Chinese Xiaomi brengt een nieuwe sportcamera op de markt voor slechts 56 euro. De YiCamera gaat daarmee rechtstreeks de strijd aan met de GoPro, een camera die door veel sportlui gebruikt wordt.

 

 

7. Digitaal springtouw

Een Iers team heeft de Smart Rope ontwikkeld, een springtouw dat bijhoudt hoeveel keer je springt. Het gadget meet ook de hoogte van je sprongen, de snelheid en het aantal calorieën dat je verbrandt. Zo kan je de lat – of beter, het touw - almaar hoger leggen.

door Pierre Jacobs