LIFEHACK. Met deze poepsimpele techniek herstel je het gat in je lievelingstrui

LIFEHACK. Met deze poepsimpele techniek herstel je het gat in je lievelingstrui
Foto Unsplash

Om het milieu en jezelf een plezier te doen is het altijd een goed idee om manieren te zoeken om kapotte stuks in je kledingkast een nieuw leven te geven in plaats van een nieuwe trui te kopen. De fastfashionindustrie is tenslotte een van de meest vervuilende ter wereld, waarbij vaak goedkope materialen gebruikt worden die meer dan 200 jaar nodig hebben om te vergaan. Bovendien zijn er ook giftige stoffen gemoeid met het productieproces van heel wat kledij, stoffen die terechtkomen in de natuur, wat dan weer slecht is voor het milieu en de gezondheid van de mens.

Tot slot hoef je voor deze lifehack niet eens te kunnen naaien. Het enige wat je nodig hebt is: naald, een of twee kleuren draad naar keus, en vijf minuten van je tijd.

Stoppen

Deze TikTokker gebruikt een techniek uit groodmoeders tijd: stoppen. Eerst plaatst ze verticale steken over het gat in de trui. Daarna doet ze hetzelfde, maar dan horizontaal waarbij ze telkens boven en onder de verticale steken naait. Na een tijdje ontstaat er een weefwerkje, een soort kleurrijk patchwork, dat het gat bedekt. Nu enkel nog vastmaken wanneer je klaar bent en ziezo: trui gefixt.

Het is helemaal niet moeilijk, je helpt de natuur én je hebt een unieke trui in je kast hangen. Genoeg redenen om eens aan het naaien te slaan!

@second.life.studio

Now I almost want holes 🤭🕸🕷#visiblemending #embroideryart#weaving #textiles #repair #darning #slowfashionmovement #sewing #diyproject #makers

♬ Nuestra Canción (feat. Vicente García) - Monsieur Periné