LIFEHACK. 3 onverwachte manieren om je wasmachine te gebruiken

LIFEHACK. 3 onverwachte manieren om je wasmachine te gebruiken
Foto Unsplash

Naast het wassen van je gebruikelijke textiel kan je je wasmachine echter nog inzetten voor andere klusjes. Dingen waar je misschien niet meteen aan denkt, maar die je wel heel wat tijd en geld kunnen besparen. Wij lijsten drieonverwachte manieren op om je wasmachine te gebruiken. Graag gedaan!

Speelgoed

Wie kinderen heeft, weet het wel: speelgoed is allesbehalve proper. Het slingert op de grond, je kind sabbelt erop, er komen stukjes eten in te zitten... Je begrijpt vast wat we bedoelen. Helaas is het meeste speelgoed echter niet makkelijk schoon te maken. Vooral dingen zoals Lego, Duplo en andere kleine ondingen kan je onmogelijk één per één schoonmaken met de hand. En daar komt de wasmachine handig van pas. Doe al het kleine speelgoed (dat een wasbeurt overleeft) in een grote, stoffen zak. Bind de zak goed dicht en stop hem met een handdoek (om je wasmachine te beschermen) in je wasmachine. Was nu op 40 graden en laat het speelgoed nadien drogen in de zon. Et voilà!

Douchegordijn

Grof genomen bestaan er twee soorten mensen: zij die om de twee weken een nieuw douchegordijn kopen omdat ze dat toch maar een vies ding vinden en zij die jarenlang met hetzelfde gordijn doen. Die eerste categorie doet weinig goeds voor het milieu, de tweede is kortweg onhygiënisch. Gelukkig bestaat er een goede oplossing voor dat probleem. Je kan je douchegordijn namelijk wassen. Steek dat ding dus om de paar weken in de wasmachine op 30 à 40 graden (niet warmer, want dan smelt het) en geniet een stuk langer van een proper douchegordijn.

Schoonmaakgerief

Wie z’n huis elke week een grondige schoonmaakbeurt geeft, weet dat daar heel wat gereedschap bij komt kijken. Van sponsjes over microvezeldoeken tot een dweil: je hebt het allemaal nodig. Maar je hoeft echt niet elke keer weer nieuw schoonmaakgerief te kopen of alles vuil te hergebruiken. Stop al die sponzen en doekjes na afloop in je machine, was op 40 graden en volgende keer kan je weer met een schone lei beginnen.