Last van fruitvliegjes? Dankzij deze tips ben je er zo van af

Last van fruitvliegjes? Dankzij deze tips ben je er zo van af

Beter voorkomen dan genezen

Je kan heel wat doen om te vermijden dat fruitvliegjes op je fruit terecht komen.

-Gooi rot fruit direct bij het groenafval. Laat het niet in je fruitschaal liggen.

-Zorg ervoor dat je je vuilnisbak goed afsluit en maak die regelmatig eens schoon met baking soda.

-Laat geen afwas staan. Het minste restje dat op je eetgerei blijft liggen, kan genoeg zijn voor fruitvliegjes om erop te komen zitten.

-Bewaar je fruit in een doosje. Zo hebben de vliegjes geen kans om tot bij de vruchten te komen.

-Verlucht je huis. Fruitvliegjes houden namelijk niet van windvlagen en zullen zo wegblijven.

Fruitvliegjes bestrijden

Is het al te laat en zit je huis al vol fruitvliegjes? Er bestaan heel wat handige trucjes die ervoor zorgen dat je snel van die vervelende wezentjes af bent. We sommen er een paar voor je op.

-Je kan je keuken kuisen met een middel als Dettol. De geur schrikt de fruitvliegjes af.

-Leg een stukje fruit in de afwasbak van je keuken, de vliegjes gaan er massaal naartoe komen. Dan neem je de stofzuiger en je zuigt ze er in één keer mee op.

-De fruitvliegjes houden niet van sterke geuren zoals knoflook en kruidnagel. Leg er wat van in je fruitschaal en de vliegjes zullen wegblijven.

-Als dat allemaal niet helpt dan kan je ook nog altijd een val maken. Je kan een een schoteltje met fruit op je keukenkast leggen,dat je afdekt met plasticfolie. Vervolgens prik je in het midden een gaatje, waar de vliegjes, aangetrokken door de geur van het fruit, doorheen kunnen vliegen. Uiteindelijk kunnen de vliegjes niet meer weg en zullen ze sterven.

Wat ook werkt, is om een val te maken met azijn en afwasmiddel. Je neemt een potje en dat vul je met voornoemde goedjes. De fruitvliegjes worden door de azijngeur aangetrokken en zullen doodgaan door de chemicaliën die in afwasmiddel zitten.