Je werkplek heeft meer invloed op je gezondheid dan je denkt

Je werkplek heeft meer invloed op je gezondheid dan je denkt
Foto Unsplash

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat slechts 19% van de bevraagden denkt dat hun werkgevers inzitten met de manier waarop hun werknemers leven. Twee derde van de geïnterviewden geeft dan ook aan dat ze willen dat de werkgever meer tijd steekt in het verbeteren van de gezondheid en welzijn van de werknemer op wekelijkse basis. 15% wil dat dit dagelijks gebeurt.

70% zegt namelijk, dat als de werkgever hier meer tijd en energie in zou steken, ze meer zouden sporten. De werknemers zouden bijvoorbeeld gebruik willen maken van vouchers of trainingsschema’s.

Collega’s

Maar het onderzoek wijst ook uit dat de invloed verder gaat dan de houding van de grote baas. De algemene werkcultuur en collega’s hebben ook een invloed op onze levensstijl. Een derde van de deelnemers zei tijdens de studie dat ze wellicht gezondere beslissingen zou maken als collega’s gelijkaardige veranderingen zouden doorvoeren.

«Hoe we werken en waar we werken heeft een invloed op wat we eten, hoe we slapen en bewegen. De werkplek moet dus en kan ook een belangrijke rol spelen om werknemers gezondere gewoontes aan te leren», zegt Sammy Rubin, CEO bij YuLife, aan Metro UK.