Iedereen aan boord: 29 mei viert Brussel opnieuw feest in de haven

Iedereen aan boord: 29 mei viert Brussel opnieuw feest in de haven
Foto Havenfeesten

Nog op zoek naar een origineel ideetje voor een dagje uit met vrienden of familie? Na twee keer uitstellen door corona maakt de haven van Brussel zich eindelijk opnieuw op voor een groot feest. Oude schepen bezoeken, watersportdemonstraties, spellen en shows... Iedereen kijkt vast zijn ogen uit dankzij het gevarieerde programma. Inschepen dus maar! De festiviteiten starten om 11 uur op zondag 29 mei.

Activiteiten bij de vleet

Om je meteen helemaal onder te dompelen in het matrozenleven en de sfeer van de Brusselse haven is er maar één manier: bewonder de magnifieke schepen! Van zeilschip tot stoomboot: vijf indrukwekkende vaartuigen zijn op het appel aan de Heembeekkaai. Hét moment om instant weg te dromen bij de rijke geschiedenis van deze toppers – op sommige kan je zelfs aan boord gaan!

De hele middag lang vinden er bovendien verschillende watersportdemonstraties plaats: flyboard, hoverboard, wakeboard en jetski-freestyle met Europees kampioen Niels Willems. En voor rillingen van sensatie en plezier zorgen ook de extreme duikers, met hun topspektakel met olympisch, komisch en synchroonduiken.

Deze dag is verder de ideale gelegenheid om de brandweer van Brussel in actie te zien: demonstraties van reddingsduikers, hondenredding, berging van een autowrak uit het kanaal, reanimatieworkshops enz.

De hele dag lang kan je overigens kennismaken met tal van verenigingen en instanties die een band hebben met het kanaal of de haven (watersport- en botenclubs, vaarscholen, de Belgische marine, milieuorganisaties...), aan de stands waar zij hun activiteiten voorstellen. En dan zijn er nog de vele straatartiesten, demonstraties en animatie, plus tal van activiteiten voor de jongste scheepsmaatjes: spelkussens, reuzenzeepbellen enz.

Natuurlijk zijn er ook verschillende bars en foodtrucks waar de bezoekers hun keel kunnen smeren en de innerlijke mens versterken, met uiteraard een ereplaats voor fish & chips en ander lekkers uit de zee.

Dus, klaar om het ruime sop te kiezen?

Zet koers naar de haven

Om van bij het vertrek al in de sfeer te komen, kan je gewoon de boot nemen: er worden pendelboten ingelegd die de bezoekers overvaren tussen het Becodok en de Heembeekkaai. Wie geen zeebenen heeft, kan kiezen voor een van de oldtimerbussen van het Brussels Trammuseum die gratis pendelen vanuit het centrum (Sainctelette, Havenlaan / tram 51). Wie liever op de trappers staat, kan gratis naar het Havenfeest komen met een elektrische fiets van Billy Bike.

Praktisch:

-Zondag 29 mei van 11 tot 20 uur

-Gratis event

-Heembeekkaai

-Makkelijk bereikbaar met de MIVB (trams 3 en 7)

-Gratis pendelboten en -bussen

-Bewaakte fietsenstallingen

-Gratis rit met Billy Bike P