Hoe bescherm je je immuunsysteem in de winter? Deze drie tips helpen je op weg

Hoe bescherm je je immuunsysteem in de winter? Deze drie tips helpen je op weg
Foto Unsplash / T. Barbhuiya

Slaap voldoende

Een eerste belangrijke middel om een goede weerstand te behouden tijdens de winter is slapen. Het is aangeraden om 8 uur per nacht te slapen. Als je minder slaapt, heb je een grotere kans op gezondheidsklachten zoals infecties en hart-en vaataandoeningen. Ook angststoornissen komen vaker voor als mensen kampen met een slaaptekort.

Maak af en toe een wandelingetje

Het is soms verleidelijk om hele dag binnen aan de chauffage te blijven zitten. Maar dagelijks even de benen strekken door buiten een wandelingetje te maken kan wonderen doen voor je lichaam. Door te bewegen blijf je fit waardoor je beter bestand bent tegen ontstekingen en chronische ziektes. Deze periode zijn de dagen heel kort en heeft je lichaam niet veel daglicht. Verzorg jezelf door vaak buiten het daglicht op te zoeken!

Drink geen alcohol en eet groene groenten

Je zal het misschien niet graag horen, maar alcohol is nefast voor je immuunsysteem. Het beschadigt de belangrijke cellen van je immuunsysteem. Naast het stoppen van alcohol is het ook aangeraden om goede eetgewoontes aan te nemen. In de winter is het aanbevolen om groene groenten zoals broccoli en sperziebonen te eten. Die zijn rijk aan vitaminen en zijn goed voor je immuunsysteem en dus je weerstand.