HEERLIJK. Is deze virale en kazige TikTok-snack het ultieme comfortfood? (video)

HEERLIJK. Is deze virale en kazige TikTok-snack het ultieme comfortfood? (video)
TikTok / @soy_anta

Op TikTok is er nu al enkele maanden een trend waarbij mensen tonen «wat ze belachelijk vaak eten en nooit moe worden». Het gaat niet over je lievelingsgerecht dat je een keer per maand maakt op een vrije avond. Het gaat over «iets dat je tot op het ranzige af mee geobsedeerd bent en zou kunnen eten voor ontbijt, lunch en avondmaal.» Via die trend tonen mensen dus eigenlijk hun ‘vieze’ guilty pleasure, bijvoorbeeld, zoals banaan met choco als avondmaal eten, of het sap van een augurkenbokaal sippen.

@Soy_anta, een jonge TikTok-foodie, toonde met veel plezier de snack waarop zij verlekkerd is en al 6.2 miljoen mensen bekeken haar video al watertandend. Dat net dat gerecht viraal gaat is logisch: haar hesp-en-kaasrol is de perfecte vettige snack die we allemaal nodig hebben na een lange dag – ook al ziet het er een beetje smerig uit op beeld.

Worstje

Allereerst neemt ze een vel bladerdeeg, zoals je die kunt vinden voor pizza’s in de supermarkt. Daarna smeert ze roomkaas over het gehele oppervlak. Vervolgens bedekt ze de bladerdeegrechthoek met een laag jonge kaas en dan een laag hesp. Dit is het moment waarop de meeste mensen sceptisch zouden worden, maar daarna doet ze een meesterzet: ze rolt de bladerdeeg op tot een worstje, zet het worstje in de oven en laat het afbakken tot het heerlijke gerolde kaas-en-hespsnacks worden. Het lijkt een beetje op een croque-monsieur of een macaroni maar dan opgerold en gemakkelijk te eten uit het vuistje.

Bij deze mogen we TikTok opnieuw dankbaar zijn voor het spreiden van dit magistrale gerecht. Zelf proberen? Bekijk die video hier.