Een nieuwe lente, een nieuwe trend

Een nieuwe lente, een nieuwe trend

De lente is officieel in het land. Berg die warme winterkleren dus maar weer op in de kast en vervang ze door een luchtige lentetenue. Deze zomer vieren kleurige bloemen, drukke patronen, uitbundige denim en militaire snits hoogtij. Dat alles wordt gecombineerd met pasteltinten en een duidelijk overwicht van blauwe, gele en oranje accenten.

Zeg het met bloemen

Hoewel ze iets minder nadrukkelijk aanwezig zijn dan vorig jaar, krijgen bloemen opnieuw een plaatsje in de voorjaarsmode voor vrouwen. In al hun vormen. Ze waren natuurlijk aanwezig op de catwalks, maar zijn dit seizoen beduidend discreter.

Retromania

Het lijkt wel alsof zowat alle ontwerpers zich voor hun lente- en zomercollectie hebben laten inspireren door de sixties en seventies. Een bohemien renaissance bij Anna Sui, Alberta Ferretti, Tory Burch en Jeremy Scott, die gretig graaien in de rock- en hippiecultuur.

Don't worry, be denim

De echte ster dit seizoen is denim. De beroemde spijkerstof was al mateloos populair onder fashionista's, maar veroverde intussen ook een voorkeursplaats in zowat alle prêt-à-porter boetieks. Gekleurd, gescheurd, ruw, gebleekt of bedrukt: jeans is overal deze zomer!

Franjes

De opeenhoping van franjes onderaan de zwarte of witte rokken van Céline hemelen je tred op. Die van Giambattista Valli, op crèmekleurige kleedjes, lijken op strookjes papier. En bij Sonia Rykiel krijgen ze militaire kleuren, in opeenvolgende lagen.

Open en bloot

Minder is meer. Bij Valentino, bijvoorbeeld, met zijn ruches in pasteltinten. Deze zomer is transparantie helemaal in. «De perfecte manier om de aandacht naar bepaalde lichaamsdelen te trekken», vindt Pascaline Wilhelm, Fashion Director bij Première Vision.

Iets nieuws onder de zon 

Iets nieuws onder de zon «Dit zonnige, stralende geel hebben we al in geen tijden meer gezien in de mode. Het werd gedurende 10, 15 jaar gebruikt om een moderne touch te geven aan harmonieën», benadrukt Pascaline Wilhelm.