Drie snelle verkoudheidsmaaltijden waarvoor je geen groenten hoeft te snijden

Het zal je allicht opgevallen zijn: bijna iedereen is ziek. Keelontstekingen, snotverkoudheden, de griep... Corona is al enkele weken niet meer het enige dat ons thuishoudt. Als je ziek bent, is koken vaak het laatste waarin je zin hebt. Toch is het geen goed idee om enkel opwarmmaaltijden te verorberen, want je lichaam heeft net nu die verse groenten nodig. Daarom vind je hieronder drie maaltijden die erg weinig energie vergen en toch best gezond zijn. De rode draad: je hoeft er geen groenten voor te snijden.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 3 min.

Simpele Mexicaanse chili met rijst (2 personen)

Benodigdheden: 1 ui, 1 teentje look, 150 gr. Maïs, 250 gr. Zwarte bonen, 1 lepel Mexicaanse kruiden (Jonnie Boer/Taco Mix/...) en chilikruiden, 1 blik tomatenblokjes, rijst, cheddar.

Dit gerecht is het ultieme comfortfood en vergt minimale moeite. Bovendien past het gerecht in een kommetje waardoor je je avondmaal comfortabel in de zetel kunt opeten, mocht dat nodig zijn. Het enige minpuntje? Dit gerecht is een no-go als je darmklachten hebt, aangezien bonen nu niet geweldig veel goeds doen voor je darmen als ze al ontregeld zijn.

1. Laat water koken en voeg een portie rijst toe.

2. Snij een ui en een teentje look en bak een minuut in de pan.

3. Voeg een blik maïs, zwarte bonen, een goeie lepel Mexicaanse kruiden en chili naar smaak toe aan de look en ui. Laat het geheel kort meebakken en roer.

4. Voeg een blik tomatenblokjes toe en laat pruttelen op een laag vuur.

5. Serveer de rijst en het Mexicaans mengsel in een kommetje. Gooi er zo veel cheddar op zoals je wil. Het maakt je maaltijd lekker smeuïg.

Luie lasagne

Benodigdheden: 1 grote pot tomatensaus, lasagnebladeren, ricotta, mozzarella, verse spinazie en extra groenten indien gewenst.

Deze lasagne maak je in 10 minuten klaar. Even lekker als een verse lasagne is het niet, maar het smaak in ieder geval pakken beter dan een goedkope lasagne uit de supermarkt. En je kan er zo veel verse groenten in steken als je wil. Ook hier is het niet (per se) nodig om groenten te snijden.

1. Neem een ovenschaal en start met een laagje tomatensaus zodat de lasagne niet aankoekt.

2. Leg een laag lasagnebladeren.

3. Smeer ricotta over de lasagnebladeren en voeg nog wat geraspte mozzarella toe.

4. Spreid de verse spinazie over de laag kaas.

5. Leg een laag lasagnebladeren en begin opnieuw bij stap 1 tot je genoeg lagen hebt. Mocht je nog meer verse groenten erin willen, kan je altijd schijfjes aubergine of courgette toevoegen aan de laag tomatensaus.

6. Eindig met een laag mozzarella.

7. Zet de lasagne een 40-tal minuten in de oven op 180 graden. Leg de eerste 30 minuten nog aluminiumfolie over de lasagne, zodat je de laatste 10 minuten een krokant laagje kaas kunt laten vormen.

Pasta’s

Er zijn talloze pasta’s waarvoor je geen enkele moeite hoeft te doen. We staan dan ook voor eeuwig in het krijt bij Italië voor hun vaak simpele en ook heerlijke keuken.

Zo zijn er heel veel groenten die je niet hoeft te snijden en die je door pasta kunt mengen: kerstomaatjes, olijven, rucola, broccoli (diepvriesroosjes zijn al voorgesneden!), spinazie, noem maar op. Gooi er kaas bij en wat blaadjes verse basilicum en je hebt een perfect eetbare maaltijd. Smakelijk!