Dit zijn de reistrends van deze winter

Dit zijn de reistrends van deze winter
Foto Unsplash

Warm en zonnig

«De boekingen kunnen we qua bestemmingen vergelijken met de boekingen voor het herfstseizoen», zegt Piet Demeyere, woordvoerder van TUI. Met stip op één als favoriete bestemming van de Belg staan nog steeds de Canarische Eilanden. Het lijkt erop dat Belgen dus vooral de zon en de zee willen opzoeken. Zo blijven vooral warmere vakantieoorden zoals Kaapverdië, Mexico, de Dominicaanse Republiek en Turkije erg populair.

Lastminuteboeken

TUI ziet voor de winterboekingen ook dezelfde lastminutetrend opduiken als voor de herfstvakantie. «Ondertussen zitten onze boekingen voor de herfst wel goed, maar het duurde lang voordat de campagne op gang kwam. Ook voor de winter lopen de eerste boekingen nog maar net binnen», legt Demeyere uit. Volgens de woordvoerder willen de meeste reizigers hun reis nog niet te lang op voorhand vastleggen en kiezen ze vaker voor een flexibele lastminuteboeking.

De boekingen van skivakanties lopen ook nog niet zo vlot, hoewel de aanbiedingen al van juni op de site staan. «Wintersportliefhebbers willen een vakantie met alle beschikbare faciliteiten. Daarom wachten ze tot skioorden bevestigen dat skiliften en après-skibars open zijn», verklaart Demeyere.

Brexit blijft probleem

Reizigers die hoopten op een citytrip naar Londen met kerst, zullen er wat voor moeten over hebben door de Brexit en de coronacrisis. «De Britten maken het wel heel moeilijk met de testen bij aankomst en bij vertrek, en de internationale reispas. Het zullen er niet veel zijn die nog willen gaan, maar we blijven het wel aanbieden», zegt Demeyere.