Dit zijn de leukste trends vanop de catwalk in Parijs

Dit zijn de leukste trends vanop de catwalk in Parijs

Stella McCartney: denim en wax

AFP / Patrick KOVARIK

Stella McCartney brengt afgewassen denim in alle kleuren: fluogroen, roze en blauw. Het kan in combinatie met een jeansbroek met zakken, een vest zonder mouwen, een jas of een jumpsuit. De snit is jong en kleurrijk, oversized en losjes. De ontwerpster speelt met wax, een kleurrijke stof met Afrikaanse motieven.

Rykiel op het strand

AFP / P. Kovarik

De modeshow van Sonia Rykiel nodigde uit om naar het strand te gaan, met kleuren die aan paarlemoer doen denken, juwelen in de vorm van schelpen, vissersmanden van teenwilg, gehaakte hoeden, jurken met een blote rug en open sandalen. De collectie van artistiek directeur Julie de Libran brengt het vichymotief, dat we met Brigitte Bardot associëren, onder de aandacht.

Rick Owens: levende standbeelden

AFP/ B. Guay

De modeshow van Rick Owens in de minerale omgeving van het paleis van Tokio had iets weg van een heidense ceremonie. De modellen, levende standbeelden met imposante draperingen, wandelden rond een met mist overtrokken vijver die zorgde voor een postapocalyptische sfeer die de Amerikaanse designer typeert.

Dior kiest voor felle kleuren

AFP / F. Guillot

Dior brengt een ode aan de creativiteit van Niki de Saint Phalle. Dat wil niet zeggen dat er ‘wijven' met weelderige vormen op het podium te zien zijn, wel felle kleuren en prints die ons herinneren aan het werk van de Frans-Amerikaanse kunstenares. De modeshow vond plaats in een kunstmatige grot in de tuin van het Rodinmuseum.

De hybride Céline

AFP / B. Guay

Céline, een van de trendsetters in de modewereld, gaat voor illusie en twee-in-eenkleding. Zo krijgt de trenchcoat er een cape bij als extra laag waaronder je je handtas droog houdt. Je kan hem zelfs als parachute gebruiken. Kostuumvesten voor mannen worden op een asymmetrische wijze tot plisséjurken verlengd.

Paco Rabanne: leve de disco

AFP / A. Jocard

Julien Dossena, artistiek directeur bij Paco Rabanne, laat de collectie schitteren met duizenden pailletten. Eindeloze franjes dansen met de bewegingen mee. De metallic jurken, die het modehuis typeren, worden lichter zodat ze niet meer hinderen bij het dansen. De laarzen zijn plat voor extra comfort.

Lacoste steekt de klassiekers in een nieuw jasje

AFP / A. Jocard

Het huis Lacoste trok de aandacht door na 14 jaar afwezigheid zijn lente-zomercollectie 2018 in de Tuilerieën voor te stellen. De modeshow was ook het startschot van de feestelijkheden voor de 85ste verjaardag van het merk met de krokodil. Felipe Oliveira Baptista is er met deze collectie in geslaagd om de ‘burgerlijke' wetten met de sportwetten te combineren.

Saint Laurent in de openlucht

AFP / A. Jocard

De modeshow van Saint Laurent vond in de openlucht plaats, op een podium bovenop de Trocaderofonteinen, tegenover de Eiffeltoren. De collectie was van een hoog niveau, met een reeks prachtige jasjes. De Saint Laurentdames, zoals de artistiek directeur Anthony Vaccarello ze voorstelt, zien er altijd fantastisch uit, met lederen shorts en laarzen met pluimen.