Dit is waarom je de fles melk beter niet in je koelkastdeur bewaart

Afgezien van wie aan lactose-intolerantie lijdt, heeft iedereen allicht een fles melk in zijn koelkast staan. Omdat we die graag dicht bij hand hebben om in onze cornflakes, koffie of bechamelsaus te gieten, zetten we de fles geregeld in de deur van de koelkast. Maar een expert zegt aan Metro UK dat dat eigenlijk geen goed idee is. Dit is waarom.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Chris Beasley, van de verzekeringsmaatschappij Smart Cover, zegt dat je niet eender welk product op eender welke plaats in je koelkast kan zetten. Sommige producten zullen namelijk langer goed blijven als je ze op de juiste plek zet. Zoals melk, zegt Beasley, die waarschuwt dat melk sneller slecht wordt als je het in de deur van de koelkast bewaart.

Saus vs. melk

«Het compartiment van de koelkastdeur is vaak warmen dan de rest van de koelkast. Als je melk niet lang goed blijft, moet je eens proberen om het in het hoofddeel van je koelkast te bewaren», aldus Beasley. Sauzen, zoals je mayonaise en ketchup, mogen wel in de deur: die producten blijven een pak langer goed.

Het proberen waard!