Deze sterrenchef komt vijf avonden koken in restaurant The Poet

Van 30 november tot 4 december neemt sterrenchef Nicolas Isnard van de Auberge de la Charme in Prenois, in de Franse regio Bourgogne, vijf magische avonden lang de keuken van restaurant The Poet in Brussel over. Voor zijn eerste bezoek aan België schotelt de chef-kok een mediterrane keuken voor, geïnspireerd op zijn vele reizen.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Restaurant The Poet bevindt zich in het Renaissance Brussels Hotel en opende zijn deuren in oktober 2019. Na de maandenlange sluiting als gevolg van de coronacrisis kon het restaurant op geen betere manier heropenen: met een sterrenchef die de teugels in de keuken even overneemt. Vijf exclusieve avonden lang worden de foodlovers verwend in de voor de habitués vertrouwde gezellige sfeer van het restaurant.

Een chef met karakter

Nicolas Isnard, die speciaal voor de heropening werd uitgenodigd, is een inventieve en ambitieuze chefkok die in Frankrijk snel faam wist te vergaren. Dankzij zijn Italiaanse grootmoeder en zijn mediterrane roots kwam hij al van jongs af aan in aanraking met lekker eten. Hij heeft dan ook een grote passie voor alles wat met koken en tafelen te maken heeft. Met zijn hoteldiploma op zak deed hij ervaring op in verschillende Franse sterrenrestaurants zoals L'Auberge du Vieux Puits*** of het Pavillon de la Rotonde**. Maar ook in prestigieuze hotels als het Ritz of het Plaza Athénée.

In 2008 besloot hij om samen met David le Comte en Cécile Sagory zijn eigen gastronomische avontuur te beginnen: l’Auberge de la Charme in Prenois. In een warme en authentieke sfeer laat hij klanten proeven van zijn typische gastronomie, die hij onder meer ontwikkelde tijdens zijn reizen in Thailand en Japan. Al snel sleept hij zijn eerste ster in de wacht en komt hij op de lijst van gastronomische musts in de streek te staan.

Verrassende kaart

Voor deze unieke samenwerking stelde de chef een tegelijk traditionele en moderne kaart samen, opnieuw met mediterrane maar ook met wereldse toetsen. Fijnproevers kunnen kiezen uit het 5- gangenmenu of de 'à la carte'-formule met drie voorgerechten, drie hoofdgerechten en twee desserts. Smakelijk!