De leukste kerstkaarten ontwerp je zelf!

De leukste kerstkaarten ontwerp je zelf!

De kerstperiode staat weer bijna voor de deur! Naast prachtig versierde bomen en uitgebreide maaltijden zijn ook wenskaartjes onlosmakelijk verbonden met deze tijd van het jaar. Zo'n kaartje is natuurlijk zoveel leuker als je er een gepersonaliseerde boodschap en een familiefoto op plaatst. Samen met smartphoto geven je hier wat inspiratie voor een kaart die iedereen van zijn kerstsokken blaast!

Gebruik de kerstverlichting

Wacht nog eventjes met de lichtjes buiten te hangen! Ze kunnen immers perfect dienen voor een leuke foto. Versier jezelf, je huisdieren of het voltallige gezin met de verlichting voor een leuke foto. Als je de andere lichten dimt, komt de warme gloed van de lampjes nog beter tot zijn recht.

Plaats jezelf in een kerstbal

Ken je die foto's waarbij kleine planeten worden gecreëerd door slim gebruik van de panoramafunctie? Een gelijkaardig effect kan je ook bekomen met behulp van een kerstbal! Pluk een reflecterende bal uit je kerstboom en probeer de reflectie op de gevoelige plaat vast te leggen. Als je een tijdje experimenteert met de compositie, de afstand en de achtergrond kom je ongetwijfeld tot een perfect resultaat, waarbij het lijkt alsof je op je eigen kerstplaneet zit.

Versier de familie

Met een beetje creativiteit kan je elke soort kerstversiering aanwenden voor een originele foto. Kruip met z'n tweetjes door de krans, wikkel jezelf in de slingers, hang kerstballen in je haar, haal je mooiste (of meest kitscherige) kersttrui van stal ... en poseren maar!

Beschik je niet over dozen vol kerstspullen? Geen enkel probleem, je kan ook snel enkele attributen in elkaar knutselen. Zo kan je bijvoorbeeld op zoek gaan naar printbare props die je vaak in photobooths aantreft. Of als je jonge kinderen hebt, kan je de lachende koters in een geschenkdoos plaatsen. Succes gegarandeerd!

Ga voor een origineel design

De foto is belangrijk omdat die de eerste indruk zal geven, maar daarnaast komt er nog wat kijken bij een kerstkaart. Gelukkig is een goed design kiezen een fluitje van een cent bij smartphoto. De fotodienst biedt tientalle verschillende formaten en designs voor kaartjes. Van een enkelvoudige tot een vierdubbele kaart, enkel vooraan bedrukt of aan alle zijden, van schattig klein tot opvallend groot ... keuze te over!

Bovendien geniet je nu, exclusief via Metro, van 25 procent korting op alle producten van Smartphoto als je de code METROXMAS ingeeft bij je bestelling! Daarenboven is de verzending gratis vanaf 20 euro. Geen enkele reden dus om jouw kerstkaart dit jaar niet te personaliseren!