In de krokusvakantie op reis? Dit zijn de beste anti-verveeltips voor in de auto

In de krokusvakantie op reis? Dit zijn de beste anti-verveeltips voor in de auto
Foto Pexels

Game time

Spelletjes zijn de ideale manier om de tijd sneller voorbij te laten gaan. Er zijn tal van mogelijkheden die onder deze tip vallen. Denk maar aan kaartspelletjes, woordslangen of ‘wie is het?’. Je kan ook de omgeving gebruiken en ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ spelen. Ook de muziek in de auto kan je raadplegen voor een spelletje: raad binnen de 10 seconden de uitvoerder en naam van het nummer dat speelt.

Dutjes

Maak het je comfortabel, doe je ogen dicht en ga lekker slapen. Vergeet zeker geen kussen mee te nemen in de auto voor je vertrekt. Lange autoritten zijn ideaal om je slaaptekort weg te werken. Ook een slaapmasker en oordopjes kunnen handig zijn. Slaap zacht!

Wees creatief

Wil je je creatief ei kwijt? De wagen is een ideale plek om te knutselen. Neem kleurrijke touwtjes, parels, breinaalden en potloden mee in de auto en maak iets mooi. Een warme sjaal, een portret van je reisgezellen of vriendschapsbandjes: alles is mogelijk vanop de achterbank.

Sit back and relax

Om de tijd echt voorbij te laten vliegen, kan je best een boek lezen, muziek beluisteren of films en series bekijken. Laat je helemaal meeslepen in de verhaallijnen. Komt er geen overeenkomst onder de passagiers over welke serie of playlist het zal worden? Zonder je dan af door je koptelefoon op te zetten. Zo kan iedereen in de auto zelf kiezen welke serie, muziek of film ze opleggen.

Lachtherapie

De laatste en waarschijnlijk grappigste tip is deze. De ene passagier zegt ‘ha’, de andere ‘haha’, daarna ‘hahaha’. Dit moet je zo lang mogelijk proberen vol te houden zonder effectief beginnen te lachen. Er is ook een andere variant mogelijk: lach zonder gezichtsexpressies, degene die als het eerste echt in de lach schiet, verliest. Zorg wel dat je bij deze bezigheid de chauffeur niet te veel afleidt.

Goede reis!