Dankzij deze lichaamspositie ben je in één klap verlost van je stress

Dankzij deze lichaamspositie ben je in één klap verlost van je stress
Foto Unsplash

Yogafanaten zullen er waarschijnlijk bekend mee zijn, maar je hoeft heus geen yogi te zijn om baat te hebben bij de Viparita-karani of de Gebroken Kaars. Het enige wat je nodig hebt, zijn een muur, tien minuutjes tijd en eventueel een kussen.

@yogawithkatharine

The list is ENDLESS with this one… did you know these benefits of legs up the wall yoga pose? #yoga #yogapose #legsupthewall #legsupthewallpose #yogapractice

♬ Forget - XXKATUSJINSUX

Gebroken Kaars

De houding doet op TikTok de ronde onder de hashtag #legsupthewall en dat is precies wat de Gebroken Kaars inhoudt. Je gaat plat op je rug liggen (op de grond, op bed, of ergens anders) en plaatst je benen vervolgens in een hoek van negentig graden ten opzichte van je lichaam tegen de muur. Die positie houd je vijf, tien, misschien zelfs vijftien minuten aan en intussen kan het geen kwaad om je op je ademhaling te concentreren. Je bloed gaat er beter door stromen, waardoor je hart meer zuurstof krijgt en je hartslag vertraagt. Dat zorgt er op zijn beurt voor dat je makkelijker tot rust komt. Houd de houding zo lang aan als je wil, maar pas wel op dat je niet te snel rechtstaat achteraf, want dat kan voor duizelingen zorgen.