Daarom moet ook jij écht eens met de fiets naar het werk

Daarom moet ook jij écht eens met de fiets naar het werk

Goed voor je portemonnee

Een fiets aankopen, gebruiken en onderhouden kost maar een fractie van wat je normaal uitgeeft aan je wagen.  Je moet je stalen ros niet bijtanken, moet geen belastingen op het gebruik betalen én de kosten van een eventueel onderhoud vallen goed mee. Je kan vaak zelf je fiets na langdurig gebruik terug in optimale staat zetten.  Gewoon even de ketting smeren, banden bijpompen of het zadel bijstellen, ‘t is allemaal gratis. Ook geven veel bedrijven een fietsvergoeding. Da's altijd leuk meegenomen!

Goed voor je gezondheid

‘t Is vaak niet makkelijk om voor of na de werkuren nog te sporten. Maar wie geregeld met de fiets pendelt, hoeft zich alvast geen zorgen te maken over die ‘dagelijkse dosis sport'.  En het geeft je massa's energie. Die frisse neus en vlotte beentjes krijg je er ook gratis en voor niks bij. Da's toch geweldig, niet? En je hoeft heus niet badend in het zweet toe te komen op je werkplek. Vertrek op tijd en rij op je gemak óf kies voor een elektrische fiets. Dan gaat het nóg vlotter.

Waar je zeker op moet letten is dat jouw fiets in prima staat verkeert. Staat jouw ‘stalen ros' al te lang op stal en is hij aan vervanging toe? Dan kan je altijd een nieuwe fiets kopen bij Mantel.com.

Goed voor het milieu

Als je wat wil doen aan het klimaat, kan je altijd meewandelen tijdens een klimaatmars. Maar je kan ook proberen om zo weinig mogelijk je auto te gebruiken natuurlijk. Wie fietst, stoot namelijk geen schadelijke gassen uit  en draagt bij tot kortere files. Eens je de smaak te pakken hebt, zal je merken dat je nóg vaker de wagen laat staan en zonder verpinken op je fiets springt. Moeder Natuur zal je dankbaar zijn.

Goed voor je gemoed

We gaan er niet over zeveren: fietsen in de regen is niet leuk. Maar bij matig tot goed weer kan een fietstochtje echt deugd doen. Je vermijdt ook de stress van het zoeken naar een geschikte parkeerplek. En die zondagsrijders die de autosnelweg altijd weten om te toveren tot een rit door de hel, werken ook niet op je systeem. Je stapt goedgezind je werkplek binnen en komt met een frisse neus ‘s avonds thuis toe.  Komaan, waar wacht je nog op?