AI. Op deze leeftijd begin je stevig op je ouders te lijken…

AI. Op deze leeftijd begin je stevig op je ouders te lijken…
Foto Unsplash

Althans, dat is toch wat onderzoeker Julian De Silva beweert in een artikel dat werd gepubliceerd in Harley Street. Hij ondervroeg 2.000 mannen en vrouwen over het moment waarop ze beetje bij beetje veranderden in (een van) hun ouders.

Kinderen krijgen

Volgens de bevindingen van Da Silva zouden vrouwen vanaf hun 33ste steeds meer op hun moeder lijken. Op die leeftijd hebben ze vaak al kinderen, een belangrijk kantelmoment volgens Da Silva. Wanneer ze zelf moeder worden, zetten vrouwen zich namelijk steeds minder af tegen hun eigen moeder en beginnen ze haar gewoontes net over te nemen. Denk maar aan tv-programma’s en hobby’s, bijvoorbeeld. Uiterlijk is dit meestal ook het moment waarop je gelijkenissen begint te zien, omdat je je moeder niet voor deze leeftijd kende.

Mannen moeten volgens Da Silva een jaartje langer wachten, tot hun 34ste. Ook zij beginnen dan, uit ervaring, uiterlijke gelijkenissen te zien. Volgens de ondervraagden uit dat zich vooral in kleine gewoontes en in politieke opinies. Al is het natuurlijk ook mogelijk dat je - althans mentaal - nooit op je vader noch moeder zal lijken.