Zo zet je afwezige collega’s even in het zonnetje

Zo zet je afwezige collega’s even in het zonnetje

Een flinke fruitmand

Deze optie is natuurlijk niet alleen praktisch vanwege de dosis vitamines, maar heeft ook een humoristische toon vanwege het spreekwoord ‘een fruitmand langsbrengen’. Je kunt tegenwoordig een daadwerkelijke fruitmand laten bezorgen met een persoonlijk kaartje. Je kunt deze laten vullen met allerlei soorten fruit, zoals peren, appels, kiwi’s en sinaasappelen. Daarnaast kun je nog wat speelse snoepjes bijvoegen of bijvoorbeeld en lekkere kruidenthee. Laat dus een fruitmand bezorgen met wat lekkers om je collega even te laten lachen en een goede dosis vitamines cadeau te doen.

Stuur een videoboodschap

Als je collega door nare omstandigheden al eventjes afwezig is, zou je met het team een videoboodschap kunnen opnemen. Je kunt mensen een leuke boodschap in laten spreken of je kunt een iemand het woord laten doen in een gezamenlijke verschijning op beeld. Hoe je het ook doet, zorg dat het welgemeend is en dat je collega erom kan lachen. Het belangrijkste is dat ze zich gemist voelen en dat hun aanwezigheid ertoe doet. Zo zorg je er ook voor dat ze zich niet bezwaard voelen om even te pauzeren.

Laat een goede collega langsgaan

Als je weet dat er bepaalde collega’s zijn die een goede band met de afwezige collega hebben opgebouwd, kun je hen vragen eens op bezoek te gaan. Natuurlijk moet je eerst toestemming vragen aan de afwezige, want niemand zit op onaangekondigd bezoek te wachten. Daarbij moet je met deze optie voorzichtig zijn dat het niet gaat aanvoelen als controle, maar als welgemeend en goedbedoeld bezoek. Laat dus niet een manager langsgaan die niets met deze persoon heeft, want dan kan je nog wel eens een flinke misser maken.