Krijgen deze trucjes ook jouw huilbaby stil?

Krijgen deze trucjes ook jouw huilbaby stil?

Instagramster Eva Tuytelaers was tot voor kort een wanhopige jonge moeder met een huilbaby. Ze getuigde er deze week over in het tv-programma Gert Late Night. Haar baby leek niet te willen kalmeren... tot ze Willy Sommers ontdekte.

Telkens Tuytelaers het nummer 'Als een leeuw in een kooi' draaide, werd haar zoontje meteen stil. "Toen we onderweg waren naar Frankrijk hebben we het nummer twee uur op repeat gezet. We hebben hem de hele rit lang niet gehoord", zegt ze.

Het geheim

Unsplash / C. Sam

Mocht Willy Sommers geen oplossing zijn, dan kan je nog een tweede aanrader proberen. De Amerikaanse kinderarts Robert Hamilton denkt het geheim te kennen om baby's tot twee-drie maanden oud stil te krijgen. Op YouTube deelde hij dit stappenplan:

  1. Neem de baby vast en vouw de armpjes rond zijn/haar borst.
  2. Terwijl je de kin ondersteunt, druk je die armen zacht tegen de borst van je kleine (b)engeltje. Met je andere hand geef je extra ondersteuning.
  3. Hou de baby in een hoek van 45 graden en wieg hem/haar langzaam heen en weer.

Cartoonist Jeroom probeerde het enkele weken geleden nog in het tv-programma Control Pedro en jawel, het werkte. Voor de veiligheid is wel belangrijk dat je dit niet probeert met baby's van meer dan drie maanden oud, want dan zijn ze al te zwaar. Je moet uiteraard ook zacht omgaan met het kind.

Extra tips

Brengt deze raad geen soelaas, probeer de baby dan eens te dragen. Sommige kleintjes kalmeren meteen als je een draagdoek gebruikt. Je kan je mini-me ook op zijn buik op jouw schoot leggen en hem zachtjes over de rug aaien.

Bovendien kan je een pasgeboren baby nooit teveel knuffelen. Fopspenen zijn eveneens een goed idee. Hou er tevens rekening mee dat je kleintje soms huilt omdat het rust wil. Elke baby heeft uiteraard een andere aanpak nodig.