Vier tips om gezond te eten tijdens drukke periodes

Vier tips om gezond te eten tijdens drukke periodes
Foto Pexels

Een goede voorbereiding is het halve werk

Maak elke zaterdag of zondag wat tijd vrij om je week in te plannen. Dat zorgt voor heel wat minder stress bij het boodschappen doen. Je hoeft namelijk niet voorbij de rekken te dwalen op zoek naar wat lekkers: je weet precies wat je wilt hebben. Op die manier koop je ook niet meer dan wat nodig is. Het is dus ook nog eens goed voor je portefeuille.

Zit er een super drukke dag aan te komen? Maak de dag ervoor dan een extra grote portie. Zo hoef je de restjes enkel nog op te warmen.

Genoeg groenten in de voorraadkast

Zorg dat je altijd genoeg groenten in je voorraadkast hebt. Elk gerecht wordt best vergezeld door een half bord groenten. Koop dus genoeg van je favoriete groentjes. Met een tros tomaatjes en een zak spinazie geraak je al ver. Of eet je liever geroosterde paprika en zoete aardappel als bijgerecht? Experimenteer met wat leuke combinaties om het spannend te houden.

Eigen kookboekje

Verzamel een collectie aan snelle, simpele recepten die ook gezond zijn. Vind je iets dat je graag lust? Schrijf het dan op in je smartphone zodat je het niet meer vergeet. Zo kan je ook gemakkelijker boodschappen doen. Je hebt de ingrediënten voor al je favoriete gerechtjes namelijk al in een lijstje op je gsm staan.

Blijf weg van verleidelijke croissants

Zorg dat je voldoende gezonde snacks bij de hand hebt. Het is snel gebeurd: je bent onderweg naar je werk en je passeert zo’n fantastische bakkerij met heerlijke, verse croissants. De verleiding is dan vaak onweerstaanbaar. Zorg er dus voor dat je doorheen de dag geen knorrende maag rijgt en houdt gezonde snacks binnen handbereik. Je kan van thuis gemakkelijk wat appels, noten of snackgroenten meenemen.