Frambozensorbet met roséwijn

door
marketing
Leestijd 1 min.

Wat heb je nodig ? (voor 4 porties)

  • 1 glas roséwijn naar keuze
  • 100 gram kristalsuiker
  • 300 gram diepgevroren frambozen
  • een paar verse frambozen
  • takjes verse munt
  • slagroom (optioneel)
  • Zo maak je het

  • Doe de suiker en de rosé in een sauspan met een dikke bodem. Laat de suiker al roerend oplossen op een middelmatig vuur. Wanneer alle suiker is opgelost, haal je de pan van het vuur en laat je de rosésiroop afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Mix de diepgevroren frambozen en de rosésiroop in een blender. Giet het mengsel in een bakvorm en zet de sorbet een paar uur in de diepvriezer. Het best maak je de sorbet de dag voordien en laat je hem ‘s nachts opstijven.
  • Een tiental minuten voor het opdienen haal je de sorbet uit de diepvriezer. Vul kleine glaasjes tot de rand en werk af met een of meerdere verse frambozen en een takje munt ter decoratie. Eventueel kan je nog wat slagroom toevoegen.
  •  

    Klaar in 15 minuten

    Ga zelf aan de slag en stuur ons een foto van het resultaat via Instagram met #MetroMeal @metrobelgie