Zo overleef je een festival: Festivolhouder Bouba geeft tips

Zo overleef je een festival: Festivolhouder Bouba geeft tips

Probleem 1: Een kater op dag één

"Zelf kan ik jammer genoeg niet te veel drinken omdat ik fit moet zijn om mijn verhalen te maken. Dat gaat net iets minder vlot met een kater. Maar maak je geen zorgen: af en toe zal ik zeker een pintje achterover slaan. Mijn ultieme katertip is dus heel simpel: zorg dat je er geen hebt."

Probleem 2: Een onfrisse lijfgeur

"Het mooie aan festivals is dat iedereen er stinkend kan rondlopen zonder dat iemand daar aanstoot aan neemt. In het normale leven moet je niet proberen om vier dagen in dezelfde kleren rond te lopen. Om de schade te beperken heb ik twee geheime wapens: deo en vochtige doekjes. Al betwijfel ik of die twee zaken ervoor zorgen dat ik na twaalf festivaldagen nog steeds fris ruik. Op dat moment zal ik misschien toch eens in de douche moeten springen."

Probleem 3: Een gebrek aan nachtrust

"Ik heb het geluk dat ik praktisch overal in slaap kan vallen. Toch heb ik wel oordopjes gekocht: je weet maar nooit. Ik kreeg van iemand ook de gouden tip om een reeks ‘witte geluiden' te downloaden voor als het lawaai écht niet te harden is. Dat zijn achtergrondgeluiden zoals bijvoorbeeld een oude tv die geen signaal ontvangt. Omdat dat zo'n irritant geluid is, moet je je er wel op focussen en verdwijnt de rest van het lawaai vanzelf naar de achtergrond. Exact wat je nodig hebt op een festival."

Foto VRT

Probleem 4: Blut op de laatste festivaldag

"Het is onvoorstelbaar wat je allemaal op de grond kunt vinden. Iedereen kijkt altijd maar naar boven, maar soms loont het echt de moeite om ook eens naar beneden te kijken. Zeker op het einde van de avond, wanneer iedereen wat meer gedronken heeft en dus onoplettender is. Mensen schuiven aan, grijpen hun pintje en laten per ongeluk hun bonnetje vallen. Op het vorig festival heb ik zo vijf bonnetjes gevonden. Niet alleen aan de bar, maar ook na een mosh pit valt er veel te rapen op de grond."

Probleem 5: Je favoriete groepen spelen tegelijk

"Kiezen is verliezen, maar in dit geval kan je niet anders. Als je probeert om van beide bands een graantje mee te pikken, loop je het risico dat je het beste van de twee mist. Mijn tip: kies één band, installeer je ergens waar je goed kan dansen en geniet."

Probleem 6: Je wil niet dat je buren meegenieten van je wilde vrijpartij

"Zelf ben ik absoluut geen typische onenightstand'er. Van dit probleem zal ik deze zomer dus geen last hebben. (lacht) Voor de rest van de wereld heb ik maar één goede raad: doe vooral waar je goesting in hebt! Maar doe het wel veilig, want een festivalbaby is wellicht niet het soort souvenir waar je graag mee thuiskomt."

Probleem 7: Je bent bij thuiskomst meer dood dan levend

"Verwen jezelf en leg de lat niet te hoog. Ik krijg thuis bijvoorbeeld altijd heel erg lekker eten en ik gun mezelf de tijd om uren te slapen. De dag na een festival plan ik vooral niets en neem ik de tijd om te rusten, wat bij mijn familie te zijn en de batterijen op te laden voor het volgende festival."

Mare Hotterbeekx

 

De avonturen van Bouba

zijn te volgen via Studio Brussel.