Zo houd je het proper op de festivalwei

Of het nu regent of bakt, geen enkel weerbericht is echt gunstig voor de hygiëne van festivalgangers. Hier alvast enkele tips om (min of meer) lekker te blijven ruiken op de wei.
door
robotredactie
Leestijd 2 min.

De Cathy Cabine

Nee, constiperende pilletjes slikken is geen goeie oplossing. Face it, net als elke rechtgeaarde festivalganger moet je de Cathy Cabine toiletproef doorstaan. Eén ding is zeker: de kleine en grote boodschap op een festival zijn nooit een aangenaam moment. Een gasmasker dragen en niet in de pot kijken, zijn aanraders. Maar er bestaan nog andere tricks om deze onvermijdelijke passages te overleven. Alles is een kwestie van keuze. Om een minimum aan privacy te hebben, ben je misschien geneigd de verste cabine te kiezen. Probleem is dat de meeste festivalgangers hetzelfde idee hebben. Het is trouwens wetenschappelijk bewezen dat de minst gebruikte – en dus properste – toiletten de eerste in de rij zijn.

Als je meerdere dagen ter plaatse bent en je niet echt dringend moet, kan je altijd wachten op de doortocht van de rioolruimer. Daarna zijn de toiletten weer heel even netjes.

Sinds enkele jaren is er ook een handig gadget voor dames: de plastuit. Een koker om rechtop in te plassen. Onmisbaar op festivals!

De campingdouches

Tussen de eindeloze files om er te geraken en het gebrek aan warm water zijn de douches op de camping een tweede beproeving voor elke festivalganger. Sommigen maken het zich makkelijk door dat karweitje gewoon te schrappen van hun to-dolijst. Nochtans verandert de cocktail zweet, stof en modder elke festivalganger onvermijdelijk in een wandelende stinkbom. Jammer genoeg bestaat er nog geen mirakeloplossing. Behalve dan vroeg opstaan om snel bij de douche te geraken en hopelijk nog warm water te hebben. Hard, maar doeltreffend. De andere oplossing is tussen twee bands door even naar de camping teruglopen om je te gaan wassen.

Alternatieve oplossingen

Als je om de een of andere reden beslist om de campingdouches niet te gebruiken, bestaan er een paar alternatieven. Vochtige doekjes zijn er niet alleen voor babykontjes. Oké, het is geen douche maar wel genoeg om je wat op te frissen en het ergste vuil af te vegen.

Als je geen koukleum bent, kan je je gezicht wassen en tandenpoetsen aan de waterfonteinen. Zin in een bad? Met een paar bidons kan je een waterbakje vullen naast je tent. Je kan zelfs je buren uitnodigen.

Tot slot zijn er nog de hydroalcoholische gels. Die nemen nauwelijks plaats in, maar zijn wel een efficiënte manier om je handen te ontsmetten.

(tw)