Wie mag je zeker niet missen op Brussels Summer Festival?

Wie mag je zeker niet missen op Brussels Summer Festival?

Hoewel het aantal dagen gehalveerd is (van 10 naar 5) is het BSF gegroeid in termen van muziekgenres. Het Brusselse festival trekt meer dan ooit de kaart van de diversiteit. Met meer dan vijftig concerten komen zowat alle stijlen aan bod: rap, rock, pop, Frans chanson, electro… Vijf dagen (14 tot 18 augustus) boordevol muzikale ontdekkingen in het hart van de Europese hoofdstad.

Grote namen

Een van de toppers wordt ongetwijfeld Shaka Ponk. We zagen ze onlangs nog aan het werk in Vorst Nationaal en het moet gezegd: het podium stond in vuur en vlam! Pogo's en verrassende technische hoogstandjes verzekerd!

Rapfans komen aan hun trekken op donderdag 16 augustus. Brusselaars Romeo Elvis X Le Motel stellen hun cultalbum ‘Morale' voor, dat in een mum van tijd razendpopulair werd. Nog op de affiche die dag: de Franse rapper Orelsan, die tijdens de recentste Victoires de la musique nog werd bekroond tot mannelijke artiest van het jaar. Benieuwd welke verrassing hij deze keer voor ons in petto heeft op het Paleizenplein.

Leuke ontdekkingen

En ook op rockvlak valt er heel wat te beleven. Of wat te denken van dEUS en Thirty Seconds to Mars? Op het programma staan niet alleen grote namen, maar ook enkele leuke ontdekkingen. YellowStraps, Clara Luciani, Hervé, Atome… allemaal zeker checken!

Het festival gaat traditiegetrouw door op het Paleizenplein, de Kunstberg en in La Madeleine. Nieuw is het openluchtpodium op het Museumplein, dat plaats biedt aan 750 muziekfans. Geven acte de présence: Abel Caine, Fantastic Negrito en Hollydays.

Kortom, vijf dagen minder, maar nog altijd evenveel kwaliteit. Het wordt weer een heerlijke editie!

Maïté Hamouchi

Brussels Summer Festival vindt plaats van 14 tot 18 augustus op het Paleizenplein, de Kunstberg, La Madeleine en het Museumplein. Voor een dagticket betaal je 30 tot 35 euro, voor een vijfdagenticket moet je 75 euro neertellen.