Tomorrowland op twee na duurste muziekfestival in Europa

Tomorrowland op twee na duurste muziekfestival in Europa

Gemiddeld kost een combiticket in Europa 211 euro. Met een prijs van 281 euro is Tomorrowland het op twee na duurste muziekfestival van Europa, zo blijkt uit de vergelijking van het Franse platform.

Veel geld voor half festival

Het duurste is het Sziget Festival in Hongarije, met 310 euro voor een combiticket. Maar als ook rekening gehouden wordt met de duur van dat festival (acht dagen) is het in feite één van de goedkoopste.

Het Deense Roskilde staat op de tweede plaats, met 282 euro voor eveneens acht dagen entertainment. Tomorrowland staat op de derde plaats, met 281 euro zonder kosten. Maar het Belgische festival duurt drie dagen en is verhoudingsgewijs dus het duurste. Daar komt dan nog eens bij dat je tickets enkel geldig zijn voor één van de twee Tomorrowland-weekends, en je dus het dubbele betaalt voor de volledige festivalervaring.

Het goedkoopste festival van Europa is volgens Voyages Détective Exit in Servië. Dat kost slechts 112 euro voor vier dagen muziek.

Feestvierders blijven komen

De prijs doet echter niets af aan de populariteit van deze hoogmis voor dancemuziek. Zowel in Frankrijk als in België is de festivalwebsite de meest bezochte. De 400.000 tickets die in februari te koop werden aangeboden, gingen in minder dan een uur de deur uit. Tomorrowland overstijgt ook onze landsgrenzen: eerder dit jaar raakte bekend dat volgende winter ook een sneeuweditie zal georganiseerd worden in het Franse Alpe d'Huez.

Andere festivals in ons land zijn opmerkelijk goedkoper. Voor een combiticket voor Rock Werchter betaal je 238 euro, dat is dan goed voor vier dagen muziek. Voor drie dagen Pukkelpop betaal je dan weer 205 euro.