Sem Thomasson: "Fans nemen speciaal voor mij de trein"

Sem Thomasson: "Fans nemen speciaal voor mij de trein"

Wie niet vertrouwd is met de naam Sem Thomasson, moet daar dringend verandering in brengen. De enthousiaste Limburger is al jaren een vaste waarde in de Versuz, maar zijn beats vallen ook ver daarbuiten in de smaak. Deze zomer toert hij de hele wereld rond. In België houdt hij voor de achtste keer halt op Tomorrowland. Daarvoor maakt hij het mooie weer op de Party Trains.

Je draait voor het tweede jaar op rij op de Party Train. Heeft de NMBS moeite moeten doen om je aan boord te krijgen?

"Totaal niet: ik vond het meteen al een heel leuk concept. Je speelt niet elke dag in een trein. Qua sfeer is het te vergelijken met een kleine club waar je bijna elke bezoeker kunt aanraken. En in de zomer hangt er een uitgelaten sfeer. De mensen hebben zin in een feestje."

Zijn er technische beperkingen waar je rekening mee moet houden op zo'n trein?

"Een trein is constant in beweging, dus ik heb wel moeten oefenen op mijn evenwicht. (lacht) Ik herinner me vorig jaar één moment waarop de Party Train moest stoppen in een donkere tunnel. Toen zag ik natuurlijk mijn kans. Ik heb iedereen gevraagd om te gaan zitten. Zodra de trein opnieuw in beweging kwam, sprong iedereen recht. Wat een climax! Alleen vreesde ik wel heel even dat de trein zou ontsporen."

De afstand tussen jou en het publiek is een pak kleiner. Heb je last van opdringerige fans?

"Er zijn natuurlijk wel fans die een praatje komen maken, maar dat is net fijn. Vorig jaar zijn er zelfs fans die speciaal voor mij de trein genomen hebben. Verder zijn er ook meer mensen die het aandurven om een nummer aan te vragen. Zolang er dat geen tien per rit zijn, heb ik daar geen problemen mee."

De trein rijdt zowel naar Rock Werchter als naar Dour. Pas je je setlist aan?

"Ik ga er wel op letten om toegankelijke, herkenbare dancemuziek te spelen. Af en toe zal er zelfs een streepje hiphop en R&B in zitten. Maar er zullen wel stukken zijn die terugkeren. Ik vind het belangrijk dat mensen mij zien als een artiest en niet als iemand in de trein wat plaatjes komt draaien."

Mare Hotterbeekx