Schot in de roos voor Les Ardentes

Schot in de roos voor Les Ardentes

Het Parc Astrid in Coronmeuse kreeg afgelopen weekend maar liefst 80.000 festivalgangers over de vloer. Ondanks het zware onweer dat donderdag spelbreker was, evenaarde Les Ardentes met 22.000 bezoekers op vrijdag het record van Stromae in 2014. "Het was even schrikken, maar al bij al ook een prima oefening. Het bewijst dat we weten wat te doen in zo'n situatie", benadrukt Fabrice Lamproye, medeorganisator van Les Ardentes.

Geslaagde gok

Deze twaalfde editie stond in het teken van de gloednieuwe inrichting met drie buitenpodia, die ook volgend jaar van de partij zullen zijn. Al zal het kleinste, de Rambla, wel een iets andere focus krijgen.

Het was ook een succesvolle primeur voor Wallifornia MusicTech in de beurshallen, een event in het teken van muziek en nieuwe technologieën. Het concept zal nog het hele jaar lopen in Wallonië. "Het idee is op middellange termijn een musictech hub uit te bouwen die een referentie is in Europa", vertelt Gérôme Vanherf, medeorganisator van Wallifornia MusicTech.

Op het podium

De organisatoren zijn trouwens tevreden over hun keuze om meer urban music te programmeren en een jonger publiek aan te trekken. "Voor de volgende edities komt het erop aan het juiste evenwicht te vinden tussen urban en andere stijlen", zegt Fabrice Lamproye. Booba en Roméo Elvis hadden veel succes, en Mac Miller zorgde voor een leuke verrassing door toch op te dagen nadat hij 's morgens nog afgebeld had wegens ziekte. Het publiek was ook massaal aanwezig voor de shows van Damso, Caballero & JeanJass en Rae Sremmurd. Sean Paul, een van de artiesten naar wie het hardst uitgekeken werd, kon zijn reputatie van dancehall king jammer genoeg niet waarmaken voor een teleurgesteld publiek.