Robbie Williams kwam, zag en overwon op de weide van Werchter Boutique

Robbie Williams kwam, zag en overwon op de weide van Werchter Boutique

Bij het betreden van de weide valt er één ding onmiddellijk op: het publiek is opvallend gewoon. Hipsters zijn afwezig, net zoals de crop tops en andere kledij die doorgaans meer vel blootgeeft dan gewenst. In plaats daarvan overheersen comfi driekwartbroeken, gewone T-shirts en stevige stappers. Ik had nooit verwacht het ooit te moeten toegeven, maar het is een verademing.

Prijzig dagje

Jammer genoeg kan dat niet gezegd worden over de prijzen van de drankenbonnen. Op Rock Werchter betaal je daar al zo'n 2,50 à 2,75 euro voor, hier moet je er 3 euro voor neertellen. Even slikken. “Omdat we ouder zijn, denken ze dat we automatisch ook meer willen betalen”, reageert Gustav, die mijn verbaasde gezicht ziet bij het afrekenen van mijn peperdure festivalfrieten.

Gelukkig maakt de sfeer op de weide veel goed. Mensen komen hier niet per se voor de muziek, wel voor het gezelschap en het festivalgevoel. In plaats van te drummen voor de podia, installeert een groot deel van het publiek zich comfortabel op een picknickdeken om de concerten vanop een afstandje mee te pikken. Relaxed.

Stoute dromen

“Werchter, ik heb vaak over u gedroomd, dat moogt ge gerust weten”, klinkt het intussen op het podium bij de kersverse vader Stan Van Samang. “Maar de werkelijkheid overtreft zelfs mijn stoutste dromen”. Die bekentenis wordt op gejoel onthaald, wat ons doet vermoeden dat Van Samang hier een soort thuismatch speelt.

“Stan van Samang is de ideale opwarmer voor Robbie”, bevestig Tine, die met haar hele familie naar Rock Werchter is afgezakt. “Hij is hier gewoon met de fiets, net zoals wij. Wie weet komen we hem straks nog tegen bij het naar huis gaan”, glundert ze. Toch kijkt zij vooral uit naar Robbie Williams, de hoofdact van vanavond. “We zagen hem twee jaar geleden al aan eens aan het werk en kennen intussen zijn hele setlist vanbuiten. Het is echt een meesterentertainer”.

Entertainment pur sang

Die omschrijving blijkt al snel behoorlijk accuraat. Voordat de 43-jarige superster het podium betreedt, serveert hij het publiek op een absurd tafereeltje dat het midden houdt tussen musical en cinema. “Yes he went to rehab, drugs and drinks got him low. But Robbie Williams can still rock all night long”, waarschuwt een scherm het publiek op de tonen van ‘Land of Hope and glory'.

 

 

Dan is het eindelijk de beurt Robbie zelf. Onder de deskundige begeleiding van zes schaarsgelede danseressen stormt hij het podium op gehuld in een soort van priestergewaad. Nog geen drie seconden later gooit hij dat gewaad alweer af, waardoor we tot onze verbazing vaststellen dat hij daaronder een leren rok draagt. En, zo blijkt nog drie seconden later, daaronder een onderbroek met een tijgerkop. Heel even weet ik met mijn verbijstering geen blijf, maar gelukkig is er geen tijd om daar lang bij stil te staan.

Als een pasgeboren veulen dat voor het eerste de vrijheid proeft, dartelt hij tussen zijn danseressen op het podium, waarbij hij de ene na de ander monsterhit op het publiek afvuurt. En dat publiek? Dat laat zich gewillig inpakken en geniet met volle teugen van deze topentertainer. Concerten van dit niveau zijn zelfs op de Werchter-weide behoorlijk zeldzaam. Een avond om niet snel te vergeten.

Mare Hotterbeekx

Ben je benieuwd naar het sfeerfilmpje? Bekijk het via onze Facebookpagina.