Onze favorieten op het Brussels Summer Festival

Onze favorieten op het Brussels Summer Festival

Pet Shop Boys. - AFP / A. Weiss

Pet Shop Boys

De headliner dit jaar is het legendarische Britse duo Pet Shop Boys, dat exclusief voor het BSF overvliegt. Afgaande op hun recente shows in het buitenland, wordt het op 15 augustus om 22u30 op het Paleizenplein een geweldig electropopfeestje met lasers, rook en 360°-schermen. Vergeet je zonnebril niet!

Puggy - Belga / V. Lefour

Puggy

Het BSF wordt een van de laatste kansen om deze mythische Belgische band dit jaar nog aan het werk te zien. Lees er maar de lovende recensies op na van hun concert in Vorst Nationaal. Op 13 augustus om 22u30 op het Paleizenplein wordt het gegarandeerd een topconcert.

Jain - AFP / S. Bozon

Jain

Een andere headliner is Jain, die tijdens de laatste Victoires de la Musique nog bekroond werd tot beste vrouwelijke artiest van het jaar. Met haar nieuwe groep brengt ze een onweerstaanbare mix van feelgoodpop, tribal funk en hiphop 2.1. Een emotioneel optreden staat gepland op 9 augustus om 22u30 op de Kunstberg.

Soldout - Belga / L. Dieffembacq

Soldout

Nog een band die je niet mag missen, is Soldout. Het duo heeft net een ijzersterke nieuwe plaat uit (‘Forever') en Charlotte Maison en David Baboulis staan altijd garant voor een geweldige ambiance. Na al die jaren weten ze waar de Belgen van houden, en dat zullen ze nog maar eens bewijzen op 12 augustus om 19u op het Paleizenplein.

The Divine Comedy - AFP / R. Rivas

The Divine Comedy

Zei er iemand eclectisch? The Divine Comedy is de Noord-Ierse orkestrale popband van muzikant Neil Hannon. Die komt zijn nieuwe plaat Foreverland voorstellen, vol extravagante, melancholische, gedurfde, rijkelijk gearrangeerde en heerlijk overdreven melodieën. Dat is althans wat het platenlabel belooft. Of die adelbrieven kloppen, merk je op 14 augustus om 20u45 op het Paleizenplein.

Milow - Belga / N. Maeterlinck

Milow

Jonathan Vandenbroeck, Milow voor de vrienden, houdt tijdens zijn tournee ook halt in Brussel. Hij stelt er zijn nieuwe plaat Modern Heart voor, een erg gesmaakte mix van electropop en tropical house. Niet te missen op 12 augustus om 22u30 op de Kunstberg.