Hier kan je tijdens Summerfestival even ontspannen in Antwerpen

Hier kan je tijdens Summerfestival even ontspannen in Antwerpen

SHOPPEN

Saint Eve

Ben je dol op natuurlijke materialen, pasteltinten en een relaxte bohemien sfeer? Dan is de pop-upshop Saint Eve the place to be. Je kan er terecht voor een mix van accessoires, meubels, huistextiel en decoratie. Snel zijn is de boodschap, want na dit weekend sluit de pop-upshop onherroepelijk de deuren.

Kronenburgstraat 90, Antwerpen

Weekday

Eind vorig jaar opende het Scandinavische merk Weekday een eerste winkel in de Kammenstraat in Antwerpen, maar binnenkort komt er nog een tweede filiaal bij op de Meir. Dit Zweedse label komt uit dezelfde stal als H&M en COS, maar heeft uiteraard wel een eigen, kenmerkende stijl. Vooral het eindeloze aanbod aan jeansbroeken loont de moeite.

Kammenstraat 36-38, Antwerpen

Clouds of Fashion

Foto R.V.

Wie mooi wil zijn, moet vaak pijn lijden én diep in de buidel tasten. Gelukkig gaat die stelling niet op in de winkel van Clouds of Fashion. Eigenares Laurentine Van Landeghem vult de collectie in de shop elke twee weken aan met de nieuwste trends, die steevast betaalbaar en vaak comfortabel zijn.

Nationalestraat 79, Antwerpen

ETEN EN DRINKEN

Walvis

Wie even genoeg heeft van de opzwepende beats op Summerfestival, vindt in Walvis een heerlijke oase aan rust. De koffie is er van uitstekende kwaliteit, maar dat kun je ook zeggen over hun wijnen, lunchgerechten en hoofdmaaltijden.

Walvisstraat 1, 2018 Antwerpen

Lazy Jack

Foto R.V.

Wie de moeite neemt om af te zakken naar Het Eilandje in Antwerpen moet zeker de tijd nemen voor een stop in Lazy Jack, een gezellige bar met zicht op het water. Je kan er terecht voor een aperitiefje, maar net zo goed voor een lunch of diner in een relaxte sfeer. Als kers op de taart organiseert Lazy Jack ook regelmatig workshops en expo's. En wie groene vingers heeft, kan een handje uitsteken in de moestuin.

Kattendijkdok Oostkaai 22a, Antwerpen

Banningville

Voor een tripje naar het Midden-Oosten moet je bij Banningville zijn, een zomerzaak met een interessante variatie van de klassieke tapaskeuken. Op de kaart vind je een reeks Iraanse, Israëlische of Libische gerechtjes die je naar eigen believen kunt samenstellen en delen. En op zondag serveren ze hun ontbijt gewoon de hele dag door. Naast eten, kan je in Banningville ook yogalessen volgen of een spelletje petanque spelen.

Pacificatiestraat 36, 2000 Antwerpen

ONTSPANNEN

Openluchtzwembad De Molen

Zomerse temperaturen vragen om zomerse maatregelen. Op een boogscheut van het Summerfestival bevindt zich het openluchtzwembad De Molen (foto). Het grote zwembad wordt constant op de comfortabele temperatuur van 28 graden gehouden en uitblazen kan achteraf op de ligweide.

Wandeldijk 40, 2050 Antwerpen

Chillen aan de Schelde

Gasvuurtjes zijn niet toegestaan op het terrein van Summerfestival, maar wie zelf zijn eigen potje wil koken kan altijd afzakken naar de Scheldebocht. Daar vind je namelijk twee grote barbecuestellen die vrij te gebruiken zijn. De toestroom aan Antwerpenaren die daar standaard aanwezig zijn, moet je er wel bij nemen.

Sloepenstraat, 2060 Antwerpen