Graspop is niet de enige broeihaard van metal

Graspop is niet de enige broeihaard van metal

Alcatraz

De Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne is al sinds jaar en dag een verwoed rockfan. Niet meer dan logisch dus, dat een event als Alcatraz het licht zag in zijn stad. Dit jaar is het hardrock- en metalfestival al aan zijn tiende editie toe. En dat viert het met een niet te versmaden affiche: Korn, Saxon, Ghost, Amon Amarth, Trivium, Life of Agony, Testament, Paradise Lost, Abbath, Enslaved en nog vele anderen... (van 11 tot 13 augustus)

www.alcatraz.be

IeperFest

't Is geweten dat puristen metal en hardcore liefst gescheiden houden. Maar Napalm Death leunt nu eenmaal dichter aan bij Motörhead dan bij Robbie Williams en dus ziet Ieper Fest geen graten in een gespierde en vooral multidisciplinaire affiche: Hatebreed, Slapshot, Sheer Terror, Nasty, Crowbar, Defeater, Zeal & Ardor, Walls of Jericho… (van 11 tot 13 augustus)

www.ieperfest.com

Metal Mean

Het kleine broertje van al dat grof geschut. Ook het dorpje Méan, in de provincie Namen, organiseert sinds 2005 elk jaar een extreem metalfestival. Deze zomer kan je er gaan kijken naar Candlemass, Angelcorpse, Possessed en Vital Remains. (19 augustus)

www.metalmean.be