Festivalbingo: Dit mag je absoluut niet missen op Tomorrowland

Festivalbingo: Dit mag je absoluut niet missen op Tomorrowland

Een ongemakkelijke BV 

Nergens tijdens het festivalzomer is het principe ‘zien en gezien worden' meer van toepassing dan in de Schorre in Boom en niemand wil liever gespot worden dan een BV. Al is het een ietwat kalende tv-kok, de tweeling James Cook en Karen Damen, een model/presentatrice/actrice/tv-figuur of een minister van Buitenlandse Zaken (foto), de VIP-tent loopt er van over. Onder gelijkgezinden zijn ze nog op hun gemak, maar als ze zich in de massa wagen, levert een selfie met hen steevast een verwrongen glimlach en gênante knuffel op.

Een huwelijksaanzoek

Tomorrowland, het festival van de eenheid, het geluk en de liefde die bij 400.000 festivalgangers uit de poriën vloeit. Dé perfecte plaats om op één knie te gaan zitten en je lief een trouwring te presenteren, hoor ik je denken. Wel, je bent niet de enige die de huwelijksklokken hoorde luiden. Zeker sinds Arne Quinze zijn ‘One World'-brug op het festivalterrein installeerde, zijn er elke editie wel enkele koppels die zich daar voor het leven aan elkaar verbinden.

Mannen met een vetpercentage van minder dan 10%

Voor sommige mannen is Tomorrowland niet enkel een uitlaatklep of het hoogtepunt van de vakantie, maar ook een deadline waar ze een jaar lang naartoe hebben gewerkt. Tijdens het festival willen ze er op hun mooist, strakst en meest gespierd uit zien. Voedseldagboeken, proteïneshakes, bootcamps, een fitnessabonnement, squads, deadlifts, up-down-en ook een beetje zijwaartse-lifts, al die zaken hebben geleid tot die ene grote onthulling. Het moment dat ze hun T-shirt boven hun schouders trekken en hopen op talloze blozende meisjeswangen. Beloon die harde werkers voor hun inspanningen en trakteer hen op een selfie.

Ingekorte carnavalskostuums

Op festivals gelden er enkele ongeschreven kledingvoorschriften. Alles mag net iets kleiner, kleurrijker, opvallender en bloter zijn. Tomorrowland is daar geen uitzondering op, in tegendeel zelfs. Er zijn maar weinig festivalweides waar je meer vierkante centimeters mensenvlees kan aanschouwen. Gelukkig denkt de verklede Tomorrowlander ook aan het milieu, want veel outfits lijken op ingekorte varianten van hun carnavalkostuums. Cowboys, indianen, politie-agenten, dinosaurussen of feeën, alle verhalen uit je jeugd komen terug tot leven in Boom.

Een vlag van een land dat je niet kent

Tomorrowland is al lang geen Belgisch festival meer. Het is publiek eigendom geworden van de ganse wereld. Getuige daarvan zijn de vele vlaggen die je op het terrein tegenkomt. Als je een beetje hebt opgelet tijdens de les Aardrijkskunde, zullen de meeste van die vaandels je wel bekend voorkomen. Maar niemand kan alles weten, dus verwacht je maar aan enkele onbekende kleurencombinaties of symbolen waarvan je niet verwacht had dat ze ooit op de vlag van een land terecht zouden komen. Neem een foto van de vlag en haar eigenaar en voltooi zo je Bingo.

Tip: als je de vlag al kent, kan je gespeelde onwetendheid ook de perfecte openingszin zijn.

Door Xavier Vuylsteke de Laps