Een driedimensionale kijk op het festival

Een driedimensionale kijk op het festival

DE FESTIVALPLANEET

Ooit al eens een driedimensionaal zicht op de festivalweide gehad terwijl je er zelf op stond te feesten? Toegegeven, ik had een hulpmiddel op zak. Gewapend met mijn Samsung Gear 360 trok ik de wei op. Die actiecamera heeft twee lenzen die beide 180 graden filmen, waardoor je een driedimensionaal zicht krijgt. Ik bevestigde het gadget op een stick die ik hoog boven mij uitstak om haarscherpe video's in 4K-kwaliteit te maken.

Op mijn smartphone kon ik live volgen wat ik filmde vanuit de lucht, met mezelf als centrum van het feestgebeuren. Zo zag ik meer dan ooit dat het aangenaam vertoeven is op de festivalplaneet.

LONELY AT THE TOP

Een driedimensionale kijk vanuit de lucht is best spannend, maar de beleving blijft natuurlijk virtueel omdat je alles te zien krijgt op je smartphonescherm. Daarom daagde ik mezelf uit met een gewaagde missie: op het podium geraken. Met mijn perskaart geraakte ik vlotjes backstage, maar toegang krijgen tot de DJ-booth was een ander paar mouwen. Artiesten laten immers niet graag indringers op hun territorium toe.

Na een vurig overleg met de stage-verantwoordelijke kreeg ik twee minuten om het podium onveilig te maken. Jazeker, het zicht op de dansende massa geeft een kick en doet dromen. Toch was het best eenzaam achter de draaitafel, en al snel stond ik weer met mijn voeten op de dansgrond.

 

Voor meer toepassingen over de Samsung toestellen, ga naar samsung.com