Backstage bij Coely op Laundry Day: "Als ik het publiek hoor juichen, dan ben ik echt starstruck"

Backstage bij Coely op Laundry Day: "Als ik het publiek hoor juichen, dan ben ik echt starstruck"

Amper een kwartier voor aanvang komt Coely toe op het festivalterrein in Antwerpen. Vanuit de backstage krijgt ze meteen een spectaculair 360°-zicht op alle podia, die rug aan rug staan in een cirkelconstructie. De livestage met een op en top Belgische line-up is niet min: Coely krijgt te horen dat ze voor zo'n vijfduizend man zal spelen.

Foto S. Le Loup

Outfit op maat van het publiek

Tijd om te bekomen van haar optreden op Crammerock heeft de zangeres niet, want styliste Kate Housh komt meteen aangerend voor een outfitwissel. «Ik probeer met zoveel mogelijk jonge, onbekende designers uit het buitenland te experimenteren voor een maximaal surprise effect», legt Housh uit terwijl Coely een jas van de Londense ontwerper Vinti Andrews aantrekt. «Laundry Day trekt een jong publiek, dus moet de cool factor omhoog. Vandaar mijn keuze voor een stoere outfit in street style.»

Voor een uitgebreide soundcheck is er geen tijd. Gelukkig heeft de goed georganiseerde crew – samen zo'n zeventien man - alles onder controle. «Dankzij hen ben ik zo goed voorbereid, dat ik geen stress hoef te hebben», glimlacht Coely in de coulissen terwijl de mensen toestromen. «Als ik het volk zo hoor juichen, ben ik echt starstruck. Ik voel mij nog steeds iemand van het publiek.»

Foto Styn

Kleine familie

Terwijl de artieste zich de longen uit het lijf zingt op het podium, staat Dvtch Norris backstage mee te brullen. De Antwerpse rapper – speels aangesproken door Coely als ‘Florris' – is haar vaste kompaan sinds hun ijzersterke single ‘Don't Care'. «We lachen de hele tijd samen. De geluidsman en ik lopen elkaar de hele tijd te pesten», grinnikt Norris. «Onze crew is echt een kleine familie.»

Het plezier dat Coely, Dvtch Norris en Yann Gaudeuille uitstralen op het podium werkt aanstekelijk, want het publiek gaat uit zijn dak. Na de show wordt de zangeres meteen aangesproken voor een selfie met een groepje fans die backstage zijn geraakt. «Hoewel ik moe ben, vind ik het heel belangrijk om tijd voor mijn fans te maken», legt ze uit. «Ze moeten zich geliefd voelen.» Zelf stond Coely onlangs nog te popelen voor Anderson .Paak. «Wat mijn fans voor mij voelen, ervaar ik nog steeds voor andere artiesten. Ik begrijp hen.»

Foto Flo Degeyndt

Snoep, snoep, snoep

Ook deze keer voelt het optreden weer aan als een overwinning, vertelt een voldane Coely mij in haar loge. Als ik haar vraag wat er bovenaan haar rider staat, grijpt ze meteen een pak vochtige doekjes vast. «Baby wipes zijn onmisbaar als je bezweet van het podium komt.» Verder wijst ze een hoop Capri-Sun-drankjes aan. «Het is misschien belachelijk, maar ik drink dat super graag», grinnikt ze. «En voor de rest: snoep, snoep, snoep.»

Op tafel staan ook paar flessen rum. «Dat is voor na de show, want ik sta altijd bloednuchter op het podium», legt Coely uit. «Mensen denken soms dat ik iets gepakt heb, maar ik word gewoon high van de muziek. Eens ik mij vrij voel, straal ik dat uit.»

Charlotte De Cort