Vijf vervoermiddelen van de toekomst

Vijf vervoermiddelen van de toekomst

Foto Inmotion

1. Alles loopt op wieltjes

De elektrische eenwieler duikt steeds meer op in het straatbeeld en is ook de grote ster van het Franse festival. Sommige versies van het hypermoderne wiel halen een snelheid van 25 kilometer per uur. Voor een exemplaar van het merk Gyroroue moet je 790 euro neertellen.

2. Vive le vélo

Het Franse bedrijf Novengine maakte het tot zijn missie om de klassieke fiets een update te geven. Ze kwamen op de proppen met een motortje dat je op het achterwiel van je fiets kan plaatsen. Tijdens het festival wordt een prototype voorgesteld.

Foto On Wheelz

3. Rollerskates 2.0

Wie graag al rolschaatsend naar school of werk gaat, kan beroep doen op de Franse start-up Flaneurz. Zij brengen een systeem van vier of twee wielen op de markt, die je aan je schoenen kan bevestigen. Het prijskaartje ligt tussen 420 en 550 euro.

4. Fiets/step/loopband

Steps zijn bezig aan een flinke comeback en daar plukt het Nederlandse merk Lopifit de vruchten van. Deze elektrisch aangedreven loopfiets ziet er misschien wat bizar uit, maar haalt een snelheid van 25 kilometer per uur. Je moet er wel diep voor in de buidel tasten, want het vervoermiddel kost maar liefst 1.899 euro.

5. Vliegensvlug skateboard

Ook skateboards moeten steeds sneller gaan. Dankzij een motortje vlieg je met het ‘Blink Board' van Acton over straat met een snelheid van 25 kilometer per uur. Je betaalt er een pittige 749 euro voor.

Foto Acton