WOW. Spuugde Harry Styles op co-star Chris Pine op Filmfestival Venetië? (video)

WOW. Spuugde Harry Styles op co-star Chris Pine op Filmfestival Venetië? (video)
Foto Easy Fotostock

Even recapituleren. De hele vete is ontstaan op de set van de film ‘Don’t Worry Darling’, die op maandagavond in première ging op het filmfestival van Venetië. De film kan rekenen op een sterrencast, met onder meer Harry Styles, Gemma Chan, Chris Pine, Nick Kroll, Sydney Chandler en hoofdrolspeelster Florence Pugh. Die laatste kreeg het stevig aan de stok met regisseur Olivia Wilde, omdat ze geen fan was van de relatie die Wilde en Pugh’s medespeler Harry Styles zouden hebben.

Ook het vertrek van Shia LaBeouf heeft iets te maken met het conflict. De acteur vertrok in 2020 met slaande deuren op de set van ‘Don’t Worry Darling’. Regisseur Olivia Wilde zegt dat ze hem ontslagen heeft, maar dat ontkent Labeouf in alle talen. « Hell No, ik stapte zelf op!», liet de acteur weten. Volgens hem gaf Wilde hoofdrolspeelster Pugh de schuld van zijn ontslag. Oeps…

Kamp Wilde vs. kamp Pugh

Fastfoward naar 2022. Florence Pugh besloot door alle drama het grootste gedeelte van de première van ‘Don’t Worry Darling’ te missen, waaronder de persmomenten. Toen ze uiteindelijk wel opdaagde, fashionably late maar fashionably verbluffend, was het Chris Pine die haar uitbundig verwelkomde. Waar Pine’s loyaliteit ligt in het hele drama, moeten we ons dus niet meer afvragen.

Harry Styles koos dan weer logischerwijs de kant van zijn geliefde Olivia Wilde. En dat brengt ons naadloos bij het vreemde voorval van maandagavond, waarbij het er sterk op leek dat Harry Styles besloot te spugen op zijn collega Chris Pine, alvorens even galant als diplomatisch te gaan zitten voor de première van hun film. Maar oordeel vooral zelf. Op de beelden zien we hoe Pine verbluft naar zijn broek kijkt, en vervolgens vol ongeloof groen begint te lachen. Styles zelf lijkt hem ondertussen straal te negeren.

Dat de spanning tussen het kamp Pugh en het kamp Wilde te snijden was in Venetië bleek ook uit een interessant persmoment met Styles en Pine. Wanneer Harry geëngageerd vertelt over de film tegen de pers, zit Chris erbij alsof hij liever vijf weken oude yoghurt zou eten dan daar nog langer te blijven zitten. Van diplomatie gesproken.

Complete onzin

Volgens de entourage van Pine is er echter niets van aan. «Dit is een belachelijk verhaal», klinkt het aan het tijdschrift People. «Een compleet verzinsel en het resultaat van een vreemde online illusie die duidelijk bedriegt en dwaze speculatie mogelijk maakt. Voor alle duidelijkheid, Harry Styles spuugde niet op Chris Pine. Er is niets dan respect tussen deze twee mannen en elke andere suggestie is een flagrante poging om drama te creëren dat gewoon niet bestaat.»