Voormalig Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé overleden

Crombé in 2008.
Crombé in 2008. - Belga / D. Waem

Begin jaren 90 organiseerde Crombé voor het eerst Miss Belgian Beauty, dat uitgroeide tot de grote concurrent van de Miss België-verkiezing. Crombés Miss Belgian Beauty werd tot 2009 georganiseerd. Rani De Coninck was in 1992 de eerste winnares.

Eind vorig jaar kreeg hij te horen dat een agressieve pancreaskanker was uitgezaaid en dat hij nog zes maanden te leven had. Eind juni kreeg Crombé nog te horen dat de tumor stabiel was, maar goed anderhalve maand is hij toch overleden, weet Krant van West-Vlaanderen.

In een interview met die regionale krant, eind juni, zei hij nog dat hij niet bang is voor de dood. «Ik heb geaccepteerd dat mijn tijd hier op aarde stilaan opgebruikt is. Ik hoop gewoon dat ik niet moet afzien, dat ik geen pijn moet lijden.»

Dochter met zangeres Trisha

Crombé groeide op in Lauwe, maar woonde de laatste twaalf jaar in Deerlijk. De burgemeester van die gemeente had nauw contact met Ignace. «We hadden recent nog contact met Ignace», zegt burgemeester Claude Croes (cd&v). «Hij stuurde ons nog een berichtje vanop zijn ziekbed, voor onze trouw. Ik herinner mij hem als een toporganisator. Hij heeft veel verenigingen in Deerlijk daarmee geholpen en dat zijn dingen die mij bijblijven. Hij had veel contacten in Deerlijk en was ook geliefd in de gemeente. Als hij ergens ondersteuning kon bieden, dan deed hij dat.»

De begrafenis van Crombé vindt plaats in Deerlijk op zaterdag 20 augustus om 11 uur in de Sint-Columbakerk.

Crombé laat een vriendin en twee dochters na. Eén van die dochters is Axelle, het kindje dat hij met zangeres Trisha kreeg.