Smash Mouth gecanceld? Zanger lijkt Hitlergroet te maken tijdens «meest chaotische show ooit» (video)

Smash Mouth gecanceld? Zanger lijkt Hitlergroet te maken tijdens «meest chaotische show ooit» (video)
TikTok / @doesthisfeelgood

Het is niet gemakkelijk om een onehitwonder te zijn. Zo ook voor de band Smash Mouth die in 1999 een hit scoorde met ‘All Star’. Het nummer kent vooral een grote navolging sinds het succes van de film 'Shrek' in 2001 en alle internetmemes die sindsdien volgden. Het werd al 700 miljoen keren gestreamd op Spotify. Slechts weinig jongeren weten niet welke woorden volgen op «Somebody once told me.»

Maar Smash Mouth lijkt nu toch heel wat van zijn glans verloren te hebben. Het concert van afgelopen weekend liep allesbehalve op wieltjes. Een jonge vrouw op TikTok deed verslag van het optreden en de video geeft geen fraai beeld van de band. Zo is het geluid vreselijk door het voortdurend gepiep van de microfoon en lijkt de 54-jarige zanger Steve Harwell op een andere planeet te vertoeven, al dan niet door overmatig alcoholverbruik.

Hitlergroet?

Het concert is een zooitje ongeregeld. Harwell slaat voortdurend wartaal uit («We gaan naar Griekenland!»), haalt zonder duidelijke reden verschillende jonge vrouwen op het podium en dreigt op een gegeven moment om iemands familie uit te moorden. Bovendien vloekt hij onophoudelijk.

Het meest spraakmakende is evenwel de Hitlergroet die Harwell lijkt te maken. Halfweg de video is te zien hoe hij zijn rechterarm omhoog houdt en voor zich uitstrekt. Terwijl sommigen misnoegd reageren op de nazigroet, is er ook heel wat discussie over of het wel echt een groet is of niet: «Het lijkt meer op een overenthousiaste zatte man dan een echte groet», klinkt het.

Anderen zeggen dat ze al niet meer luisteren naar Smash Mouth sinds de zanger openlijk zijn steun voor Trump uitte en dat ze nu al helemaal niet meer zullen luisteren naar ‘All Star’. «All that glitters is NOT gold», merkt iemand op.