Rihanna voegt zich met pikante cover bij exclusief clubje (foto’s)

Rihanna voegt zich met pikante cover bij exclusief clubje (foto’s)
AFP / F. J. Brown

Het juninummer van de Italiaanse Vogue draait rond ‘Do it yourself’, dus niemand beter dan Rihanna, naast popster ook bezielster van een eigen succesvolle kleding- en cosmeticalijn (‘Fenty’ en ‘Fenty Beauty’), om de cover te versieren. En daarmee zet ze een straffe prestatie neer. RiRi is na Madonna namelijk nog maar de tweede artiest die erin slaagt om op de cover te staan van de ‘big four’: de Amerikaanse, Britse, Parijse en Italiaanse editie van Vogue - de meest prestigieuze edities.

Volledig DIY

Op de nieuwste Vogue Italia poseert de 33-jarige zangeres in hoge hakken en een zwart lingeriesetje van Maison Valentino. In het magazine zelf is er plek voor foto’s in haar eigen lingeriemerk Savage x Fenty, maar zien we haar evengoed in baggy creaties van modehuis Hermès en van de Belgische modeontwerper Raf Simons. Voor het speciale nummer deed Rihanna haar eigen styling én fotografeerde ze zichzelf. Ook de regie van de shoot nam ze voor haar rekening. Zo is haar verschijning in het nummer bijna volledig haar eigen creatie, zonder veel tussenkomst. Volgens de hoofdredacteur van Vogue Italia, Emanuele Farneti, was het een unicum dat het covermodel werkelijk alles zelf deed. Al was de ‘DIY’-editie natuurlijk de beste aangelegenheid.

Wat daarnaast ook opvalt, is Rihanna’s nieuwe kapsel. Voor de korte wolf cut met felgroene accenten lijkt ze de mosterd te hebben gehaald bij Billie Eilish. Nu die laatste recent koos voor blonde lokken, is het aan Rihanna om de gewaagde coupe te showen.