Rapper DaBaby verontschuldigt zich voor homofobe uitspraken

Rapper DaBaby verontschuldigt zich voor homofobe uitspraken
AFP / R. Fury

De 29-jarige rapper schreef verder dat de sociale media zo snel gaan dat «mensen je willen vernietigen voordat je zelfs maar de kans hebt gehad om te groeien, jezelf te onderwijzen en van je fouten te leren». Hij zei dat hij dankbaar was voor iedereen die hem de hand had gereikt en hem had voorgelicht. «Dit is wat ik nodig had en het werd geaccepteerd.»

Controverse

Op het Rolling Loud Festival in Miami vroeg de rapper aan iedereen in het publiek om het licht van hun smartphone omhoog te steken, behalve aan homo’s die seks hebben op parkings en mensen die lijden aan aids en hiv. Hij noemde aids ook onterecht een ziekte waaraan je «binnen de twee tot drie weken sterft».

Zondag besloot het muziekfestival Lollapalooza het optreden van DaBaby te annuleren na de controverse. De Amerikaanse hiphopper was een van de artiesten die het festival zondag had moeten afsluiten. Ook de organisatoren van het Governor’s Ball in New York, het Day N Vegas-festival in Las Vegas, het Can’t Wait: Live!-benefietconcert in Philadelphia en het Britse Parklife-festival in Manchester hebben de 29-jarige van hun line-up geschrapt.