Olivier Deschacht openhartig over scheiding met Annelien Coorevits: «Dingen gedaan die ik niet had moeten doen»

Olivier Deschacht openhartig over scheiding met Annelien Coorevits: «Dingen gedaan die ik niet had moeten doen»
Instagram / @anneliencoorevits

Twee jaar geleden maakten Annelien Coorevits en Olivier Deschacht bekend dat ze na een relatie van 13 jaar uit elkaar gingen. Ze waren in die tijd anderhalf jaar getrouwd en hebben samen twee kinderen, een dochter Elena (10) en een zoon Luís (6).

Verknoeid

Waarom ze precies voor een scheiding kozen, is niet helemaal duidelijk. Wel geeft Olivier toe dat er dingen waren die hij beter had kunnen doen. «Ik heb verkeerd gereageerd op mijn afscheid bij Anderlecht. Dingen gedaan die ik niet had moeten doen, meer zeg ik daar niet over. Ik heb de beste vrouw gehad en ik heb het verknoeid. Ik heb nog pogingen ondernomen om het goed te maken, maar het zal tussen ons nooit meer in orde komen. Heel jammer, maar het is wat het is en ik moet dat aanvaarden. Ik heb ervoor gekozen om afstand te nemen van Annelien, want als ik haar alle dagen zou zien of horen, zou ik die scheiding nooit kunnen verwerken», vertelt hij in Dag Allemaal.

Ideale vrouw

Een nieuwe liefde is de 40-jarige voormalige verdediger nog niet tegengekomen. «Ik ben weer buiten aan het komen maar ik heb, twee jaar na onze breuk, nog niemand ontmoet bij wie ik me even goed voel. Niemand haalt 10 op 10 zoals zij. Ik moet geduld hebben, zeker? Ik heb vroeger ook lang naar de ideale vrouw gezocht, tot ik Annelien leerde kennen», klinkt het.

Prioriteiten

Olivier beseft dat voetbal voor hem te vaak op de eerste plaats kwam. «Ik besef wel dat als ik in de toekomst iemand tegenkom, ik een paar dingen anders zal moeten aanpakken. Zo heb ik voetbal altijd op nummer één gezet, terwijl Annelien en mijn gezin hadden moeten voorgaan. Als ik thuiskwam na de training, was ik doodmoe. Annelien wou dan iets doen of probeerde met mij te praten, maar ik had daar zelden zin in. Ontgoochelingen nam ik mee naar huis en successen vierde ik met mijn maten, terwijl mijn vrouw bij de kinderen zat. Ik heb er veel uit geleerd en zal dat proberen te vermijden bij een nieuwe relatie. Voetbal heeft me veel gebracht, maar ook veel afgenomen. Mocht ik een andere job hebben gehad, dan waren Annelien en ik wellicht nog samen. Maar zonder mijn constante inzet voor die sport zou ik het nooit zover hebben gebracht», besluit hij.