Nieuwe Harry en Meghan-film shockeert: «Wie dacht dat dit een goed idee was?» (video)

Nieuwe Harry en Meghan-film shockeert: «Wie dacht dat dit een goed idee was?» (video)
AFP / T. Akmen

De film toont de gebeurtenissen die ervoor zorgden dat Harry & Meghan in 2020 hun koninklijke taken hebben neergelegd en het daaropvolgende interview met Oprah Winfrey. In de eerste scène van de film is te zien hoe de actrice die Meghan speelt om het leven komt. En die scène doet bij heel wat Britse royal fans en waarschijnlijk ook binnen de paleismuren de wenkbrauwen fronsen.

Net als Diana

In de scène verongelukt Meghan in een auto-ongeval. Ze wordt omringd door fotografen terwijl ze onder een gekantelde auto ligt en prins Harry er alles aan doet om de autodeur te openen. Het ongeluk in de film blijkt achteraf een nachtmerrie van Meghan te zijn, maar het doet toch sterk denken aan het overlijden van prinses Diana, Harry’s moeder, in 1997. De prinses van Wales werd ook achternagezeten door paparazzi en kwam om in een auto-ongeval in Parijs.

‘Smakeloos’

Kijkers hebben op sociale media geen goed woord over voor de film. Op Twitter verschijnen termen als ‘smakeloos’ en ‘weerzinwekkend’. “Ik kan niet geloven dat ze zoiets maken”, schrijft een geshockeerde fan. Ook Fox-presentatrice Elizabeth MacDonald neemt geen blad voor de mond: “Wie dacht dat dit een goed idee was?”

Anderen vragen zich dan weer af waarom de voormalige royals geen rechtszaak aanspannen tegen de makers van de film: “Waarom zouden ze dit zomaar toestaan?”

De échte Harry en Meghan hebben trouwens niet meegewerkt aan de film en reageerden voorlopig nog niet op de beelden. De hertog en hertogin van Sussex runnen hun eigen productiehuis, waarmee ze documentaires en kinderprogramma’s maken die exclusief te zien zijn op Netflix.

‘Harry & Meghan: Escaping The Palace’ wordt binnenkort uitgezonden op Lifetime. Het is de derde film van de zender over het koninklijke paar, na ‘Harry & Meghan: A Royal Romance’ uit 2018 en ‘Harry & Meghan: Becoming Royal’ uit 2019.